Φαγητό

Οι Metallica βγάζουν το δικό τους ουίσκι που ωριμάζει μετά μουσικής

 Η μουσική των Metallica πλέον χωρά στο ποτήρι σου, χάρη στο καινοτόμο ουίσκι που λανσάρει η δημοφιλής μπάντα. 

Το Blackened, που βαφτίστηκε από το ομώνυμο κομμάτι του 1989, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του συγκροτήματος από το Λος Άντζελες με τον master distiller Dave Pickerell. Πρόκειται για ένα blend από bourbon και rye ουίσκι.

Αυτό όμως που το κάνει να ξεχωρίζει, σύμφωνα με τους ίδιους τους Metallica, είναι πως δεν πρόκειται για ένα απλό ουίσκι. Σε κάθε βαρέλι μέσα στο οποίο ωριμάζει το ποτό εφαρμόζεται το σύστημα Black Noise, που «βομβαρδίζει» το ουίσκι με μπόλικα ντεσιμπέλ από προσεκτικά επιλεγμένες λίστες τραγουδιών της μπάντας. Όπως αναφέρεται στο επίσημο site του Blackened το σύστημα ήχου σφυρηλατεί το ουίσκι και το βοηθά να προσλαμβάνει εντονότερες τις νότες του ξύλου του βαρελιού, που δίνουν ξεχωριστή υφή και γεύση σε αυτό, παραμένοντας ωστόσο πιστό στην αρχική συνταγή.

 

Μέχρι τώρα, το Blackened είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ (με τιμή $43) αλλά όλοι πιστεύουν ότι μετά την επερχόμενη περιoδεία των Metallica, θα κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες.

«Η διαφοροποίηση στην τελική διαδικασία το κάνει να ξεχωρίζει. Οι ήχοι αναδεύουν τα μόρια του ουίσκι στον πυρήνα τους, με αποτέλεσμα αυτό να δουλεύεται καλύτερα στο βαρέλι. Τα στοιχεία γεύσης είναι εντονότερα» αναφέρει ο Pickerell.

Related posts

Tα 5 πιο δημοφιλή ποτά του καλοκαιριού και πως να τα φτιάξετε.

larisaevents

Tiramisu σημαίνει «lift me up» και στην κυριολεξία είναι κάτι που καταφέρνει με ευκολία

larisaevents

Αυτά τα ποτά πίνονται πάντα σκέτα

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X