Your City

Οι Λαρισαίοι απαντούν | Τι κρύβεται πίσω από το χαμόγελο ενός σερβιτόρου;

Τι μπορεί να κρύβει ένα χαμόγελο; Οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να είναι τόσο θετικά όσο και αρνητικά τα συναισθήματα. Συνήθως ένα χαμόγελο δείχνει φιλικά συναισθήματα, αποδοχή, ένδειξη συμπάθειας και γενικότερα θετικά συναισθήματα. Υπάρχουν φορές όμως που ένα χαμόγελο μπορεί να καλύπτει θυμό ή μίσος.

Ένα από τα πιο συχνά χαμόγελα που συναντάμε καθημερινά είναι το «χαμόγελο» του σερβιτόρου μιας καφετέριας ή σε κάποιο μπαρ, που εμείς να τον έχουμε εκνευρίσει ή και όχι και εκείνος να μας απαντάει ευγενικά γνέφοντας μας ένα «χαμόγελο».

Ρωτήσαμε μερικούς Λαρισαίους που είτε εργάζονται ως σερβιτόροι είτε είχαν εργαστεί στο παρελθόν να μας πουν κάποιες από τις εμπειρίες τους που απάντησαν στον πελάτη με ένα απλό χαμόγελο. Να δούμε τις μας απάντησαν:

«Τι μπορεί να κρύβεται ε; Χμμμ πάρα πολλά! Ένα από τα πιο «κουλά» σκηνικά που μου έχει τύχει, βασικά αυτό είναι το πιο περίεργο, ήταν ένα απόγευμα που παίρνω παραγγελία από ένα ζευγάρι. Εγώ δούλευα σε καφετέρια. Λοιπόν, μου παρήγγειλαν ένα ελληνικό μέτριο και ένα Freddo Cappuccino σκέτο. Τα πηγαίνω στο τραπέζι μια χαρά και μόλις περνάνε 3 λεπτά με φωνάζουν στο τραπέζι. Ο κύριος που είχε πάρει Freddo Cappuccino σκέτο, το τονίζω ΣΚΕΤΟ, μου έκανε παράπονο ότι ήταν πικρός. Εκείνη την στιγμή τι να πεις; Απλά χαμογελάς και του φέρνεις άλλον.»

«Αααα μπορώ να σου πω πάρα πολλά που μου έχουν τύχει, αλλά θα αρκεστώ στο χειρότερο μου.  Το παιδί που έφτιαχνε τους καφέδες, βγήκε να κάνει διάλειμμα και ανέλαβε το πόστο του το αφεντικό μου. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν ήξερε να ετοιμάζει τις παραγγελίες γρήγορα, όποτε ήξερα ότι θα είχα θέμα με τους πελάτες. Λοιπόν, σε μια παραγγελία, 2 καφέδες ελληνικούς, πηγαίνω τον πρώτο και μετά από λίγα λεπτά και τον δεύτερο. Καθώς πήγαινα και τον δεύτερο, χύθηκε λίγο από το φλιτζάνι και με όλη τη καλή μου πρόθεση πήγα με ένα καθαρό πανί να το σκουπίσω. Που να ‘ξερα όμως τι με περιμένει. Η κύρια που τον είχε παραγγείλει, με κοίταξε καλά καλά με λίγο μίσος και μου λέει «τι κάνεις εκεί; Σε σιχαίνομαι! Πήγαινε να μου φέρεις άλλον». Ήταν ότι χειρότερο μπορούσα να ακούσω. Χαμογέλασα και στη συνέχεια κατευθύνθηκα προς την κουζίνα και έβαλα τα κλάματα.»

«Εγώ δούλευα σε ένα μπαρ ήρεμο και σέρβιρα τα ποτά. Η ιστορία μου θα είναι σύντομη. Άκου και γράψε τι μου συνέβη. Ένας πελάτης ενώ σερβίρω μια χαρά τα ποτά στο τραπέζι τους, με κοιτούσε για αρκετή ώρα. Με φωνάζει μετά από λίγο, εγώ υποψιάστηκα πως θα ήθελε και άλλο ποτό. Πλησιάζω εγώ και με ρωτάει πόσα χρήματα πληρώνομαι στο μαγαζί. Του απαντάω καλοσυνάτα, αν και δεν έπρεπε, και μου λέει «αν σου δώσω 50 ευρώ θα κάτσεις στην παρέα μας;» Ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να μου συμβεί και ένιωσα πάρα πολύ άσχημα.»

«Πίσω από το χαμόγελο ενός σερβιτόρου, σερβιτόρας για τη δική μου περίπτωση, κρύβονται πάρα πολλά. Αυτό που μου έχει τύχει σε μένα δεν είναι τόσο περίεργο. Ένας πελάτης που δεν τον ήξερα, ερχόταν στο μαγαζί και εγώ είχα τα τυπικά, «τι θα πάρετε» «γεια σας» κλπ. Μέτα από ένα σημείο όμως ερχόταν στο μαγαζί μόνο για μένα, αλλά δε σταμάτησε μόνο εκεί. Με βρήκε στο Facebook και άρχισε να μου στέλνει διάφορα του τύπου «Σ’ αγαπώ» και τέτοια. Ε, εντάξει δεν είναι και το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο.»

Σερβιτόρος. Σαν να λέμε φαντάρος σε άγονη γραμμή – σε περίοδο πολέμου – με μία διαφορά. Η περίοδος πολέμου γι’αυτόν διαρκεί όσο και η «θητεία του» στο επάγγελμα! Ο Σερβιτόρος γράφεται με «Σ» και είναι Σούπερ-Ήρωας!

Related posts

Το Πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων στη Λάρισα

larisaevents

Οδηγός: Πως να βρίσκεις παντού θέση για να παρκάρεις στη Λάρισα

larisaevents

Τι είδαμε στο »Δρόμο των γεύσεων» aka το πρώτο street food festival στη Λάρισα

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X