Ομορφιά

Οι ειδικοί σας αποκαλύπτουν κάθε πότε πρέπει να κόβετε τα μαλλιά σας

Φροντίζετε τα μαλλιά σας και το γνωρίζουμε.

Απλώνετε μάσκες ενυδάτωσης και προϊόντα που προστατεύουν την τρίχα από τη θερμότητα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τα κόβετε ανά τακτά διαστήματα. Ναι οι περισσότερες αντιμετωπίζεται τον κομμωτή σας (όσο αφορά το κόψιμο των μαλλιών) όπως και τον οδοντίατρο. Υπάρχει μια φοβία. Θα πρέπει όμως να το ξεπεράσετε ειδικά αν θέλετε να είναι η τρίχα λαμπερή και υγιής και να δείχνει παράλληλα το χτένισμα σας πάντα άψογο. 

Κάθε πότε όμως πρέπει να κόβετε τα μαλλιά σας; Οι ειδικοί είναι εδώ για να σας συμβουλεύσουν: 

Θα πρέπει κάθε τρεις μήνες να ζητάτε από τον κομμωτή σας να κόψει τις άκρες αφού είναι το σημείο που ταλαιπωρείτε περισσότερο και δεν επιτρέπει στα μαλλιά να μακρύνουν με φυσιολογικό ρυθμό. Καλό είναι να το σημειώνετε ώστε να μην το ξεχνάτε και να κλείνετε το ραντεβού σας εγκαίρως.

Αν θέλετε το κούρεμα σας να παραμένει άψογο θα πρέπει να ρωτήσετε τον κομμωτή σας για τη συχνότητα του κουρέματος. Συνήθως έχει να κάνει με το κούρεμα που έχετε επιλέξει. Ένα κοντό pixie για παράδειγμα πρέπει να το διορθώνετε κάθε τέσσερις εβδομάδες περίπου ενώ ένα bob κάθε έξι με εννιά εβδομάδες. Τα υπόλοιπα και πιο μακριά θα χρειαστεί να επισκέπτεσθε τον κομμωτή σας κάθε δύο μήνες.

Αν πάλι προσπαθείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας οι ειδικοί λένε πως καλό είναι να μην τα βάφετε και να τα ενυδατώνετε βαθιά μία φορά την εβδομάδα. Και σε αυτή την περίπτωση μόνο ο κομμωτής σας μπορεί να σας πει τη συχνότητα κουρέματος. Το πιθανότερο είναι να σας ζητήσει να τον επισκέπτεσθε κάθε δύο μήνες ώστε να τα “καθαρίζει” χωρίς να αφαιρεί μήκος. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά παραμένουν υγιή και μπορούν να αναπτυχθούν σωστά.

Μήπως ήρθε λοιπόν η ώρα να κλείσετε το ραντεβού σας με το κομμωτή, ειδικά αν τα έχετε ταλαιπωρήσει αρκετά στις διακοπές;

faysbook.gr

Related posts

Ο make up artist της Jennifer Lopez σας παρακαλεί να σταματήσετε να κάνετε 5 συγκεκριμένα λάθη

Iωάννα Μπράχου

Αυτά είναι τα tips που πρέπει να ξέρεις για να περιορίσεις την ψαλίδα

Iωάννα Μπράχου

Αυτός είναι ο πιο ξεχωριστός τρόπος για να απλώνεις γρήγορα το μακιγιάζ σου!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΜΟΥΛΗ

Αφήστε ένα σχόλιο

X