Your City

Οδηγός επιβίωσης για την «επιδημία» των Πανελλαδικών.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια εκπαιδευτική διαδικασία στην οποία υποβάλλεται εδώ και τόσα χρόνια πλήθος υποψηφίων.

Αποτελούν με λίγα λόγια το μέσο έναρξης της πιο υπέροχης και μοναδικής περιόδου για ένα παιδί, της φοιτητικής. Για να φτάσουμε, όμως, μέχρι τέλους πρέπει να οπλιστούμε με θάρρος, κουράγιο και επιμονή! Εξάλλου ο επιμένων νικά, παιδάκια!

Πάμε, όμως, να δούμε μερικές συμβουλές για να περάσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται αυτό το στάδιο.

  1. Αποβάλλετε το άγχος. Πρώτο και βασικό! Με αυτό το συναίσθημα νιώθουμε φόβο και αγγίζουμε τα όρια της παράνοιας- είναι και της μόδας να ζούμε στην παράνοια-.
  2. Βλέπουμε τα πάντα θετικά. Όχι ένα βουνό που πρέπει να το ανέβουμε αγκομαχώντας. Διασκεδάζουμε την όλη διαδικασία, γιατί και σε τελική ανάλυση δεν θα μας πάρουν το κεφάλι. Χαλαρά ή όπως λένε οι μαθητές ας «τσιλάρουμε».
  3. Αφήστε στην άκρη τα κινητά σας και ας απέχετε λιγάκι από τα social media… Ενός λεπτού σιγή για όσα δάκρυα ξέσπασαν αλλά είναι γεγονός. Οι ιστορίες στο insta μπορούν να περιμένουν, το βιβλίο της Ιστορίας όμως όχι (και των Μαθηματικών και της Φυσικής και..και..και).
  4. Να κοιμάστε αρκετές ώρες για να βρίσκεστε σε πνευματική διαύγεια. Το πνεύμα σας, το μυαλό σας και η σκέψη σας καλό θα ήταν να είναι στον απόλυτο βαθμό συγκέντρωσης, γιατί έτσι θα νιώσετε ότι αποδίδετε πιο καλά.
  5. Κάντε τις βόλτες σας, συναντηθείτε με φίλους σας ή με τη σχέση σας (για εσάς που είστε πιο ρομαντικοί) και αλλάξτε παραστάσεις. Θα σας δώσει μια ανάσα από το διάβασμα και φυσικά θα φορτσάρετε για το 100%.
  6. Να τρέφεστε σωστά, να επιλέγετε τροφές που να μην σας βαραίνουν και να σας δίνουν ενέργεια. Θα σας απέτρεπα από πολλούς καφέδες, ενεργειακά ποτά και κυρίως τσιγάρα και ναι ακούστε μια μεγαλύτερη, κάτι θα ξέρει.
  7. Μην ξεσπάτε στους γονείς, στα αδέρφια σας, στους συγγενείς ή ακόμη και σε έπιπλα- αντικείμενα του σπιτιού. Κρίμα να χαλάσετε τις καρδιές σας και την «προίκα» σας για τις Πανελλαδικές. Θα βρεθούν ευκαιρίες να τα σπάσετε όλα, καθίστε να μεγαλώσετε λιγάκι ακόμα.
  8. Κάθε πρωί βάζουμε στο μυαλό μας ένα πρόγραμμα και στοχεύουμε στην υλοποίησή του: και όχι δεν είναι το πώς να σκίσω το βιβλίο ή να εκδικηθώ τον καθηγητή. Οι στόχοι σας και η οργάνωση θα σας επιφέρουν το αποτέλεσμα που θέλετε.
  9. Μην αναλώνεστε στο να διαβάζετε SOS θέματα! Στην Ελλάδα ζείτε! Όλα ανατρέπονται κάθε λεπτό. Θα υπάρξει μια λογική στην ύλη των Πανελλαδικών; Προετοιμασμένοι για όλα θα παλέψετε πολύ πιο γενναία…
  10. Δεν απαισιοδοξούμε! Η ηττοπάθεια, η κακομοιριά και η μιζέρια είναι για τους μέτριους. Δυναμικά και με θάρρος, γιατί εμείς δεν τρώμε καμία φρίκη, ρε παιδιά.

Αφού, λοιπόν, ακολουθήσετε τις συμβουλές μας και πάτε με ψηλά το κεφάλι, ετοιμαστείτε για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι με cocktails και χορούς.. ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΜΑΜΑ δεν θα παίρνει τόσα τηλέφωνα.. ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΜΑ.

 

Related posts

Ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο 16/3 το 7ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης

larisaevents

Γκόραν Μπρέγκοβιτς: Ποιος είναι ο διάσημος συνθέτης που έρχεται στη Λάρισα;

larisaevents

5 τύποι Λαρισαίων (summer edition)

Iωάννα Μπράχου

Αφήστε ένα σχόλιο

X