Σινεμά

«Μετά το Χωρισμό» στο Χατζηγιάννειο

Με τη γαλλική ταινία «Μετά το Χωρισμό», συνεχίζει τις προβολές στο Χατζηγιάννειο, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας,  την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 στις 7 το απόγευμα και στις 9:30 το βράδυ.

Βραβείο σκηνοθεσίας και Λιοντάρι του Μέλλοντος στη Βενετία για ένα γεμάτο ένταση και ειλικρίνεια πορτρέτο της σύγχρονης οικογενειακής ζωής, η οποία μπορεί να μετατραπεί από εστία συνύπαρξης σε αληθινό πεδίο μάχης.

Μετά το διαζύγιό τους, η Μίριαμ και ο Αντουάν παίρνουν την από κοινού κηδεμονία του γιου τους Ζουλιάν, παρά την αντίθεση της Μίριαμ. Ο Αντουάν, που δεν αντέχει τον χωρισμό με τη γυναίκα του, καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο να παραμείνει κοντά της. Από την άλλη, ο Ζουλιάν -όμηρος ενός ζηλιάρη και βίαιου πατέρα, αλλά και ανθρώπινη ασπίδα για μια κυνηγημένη μητέρα-, φτάνει στα άκρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί το χειρότερο.

Σε παραγωγή του Αλεξάντρ Γαβρά, μια ταινία που κόβει την ανάσα.

Το «Μετά τον Χωρισμό», είναι ένα φιλμ για την ενδοοικογενειακή βία που κέρδισε και το φετινό βραβείο Σεζάρ. Το Σεζάρ καλύτερης ταινίας παρέλαβαν ο παραγωγός Αλεξάντρ Γαβράς, γιος του διάσημου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά και ο σκηνοθέτης Ξαβιέ Λεγκράν, ενώ η ταινία απέσπασε συνολικά τέσσερα βραβεία, δηλαδή το Σεζάρ α’ γυναικείου ρόλου για τη Λεά Ντρικέ, το Σεζάρ μοντάζ που παρέλαβε ο Γιώργος Λαμπρινός καθώς και το Σεζάρ καλύτερου σεναρίου.
Ήταν η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Ξαβιέ Λεγκράν, που ανέφερε ότι «είναι καιρός να σκεπτόμαστε τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και μια άλλη μέρα εκτός αυτής που έχει οριστεί ως διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Αφιερώνω το βραβείο στις γυναίκες που βρίσκονται σε αυτήν την πραγματικότητα»

Δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 90′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ξαβιέ Λεγκράν με τους: Λεά ΝτρικέΝτενίς ΜενοσέΤομά Γκιοριά

Γενική είσοδος 4 ευρώ

Related posts

Oscars 2019: Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές

larisaevents

Αυτές είναι οι σειρές και οι ταινίες που δεν αντέξαμε και πήραμε το μέρος του κακού

larisaevents

Η πρώτη σκηνή από την 8η σεζόν του Game of Thrones είναι online

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X