Γεύσεις

Μακαρονόπιτα

Δείτε τα υλικά για την πιο λαχταριστή μακαρονόπιτα!

Υλικά:

  • 500 γραμμ. μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο
  • 200 γραμμ. ζαμπόν βραστό ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 200 γραμμ. κασέρι τριμμένο
  • 200 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 4 αυγά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βράζουμε τα μακαρόνια για 5΄ σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε καλά. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα τριμμένα τυριά.

2. Σε στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 28 ή 30 εκ., καλά βουτυρωμένο, απλώνουμε το 1/3 των μακαρονιών τοποθετώντας τα κυκλικά. Πασπαλίζουμε με το 1/3 του μίγματος των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν. Επαναλαμβάνουμε με το 1/3 των μακαρονιών, το 1/3 των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν. Καλύπτουμε κυκλικά με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τυριά.

3. Χτυπάμε το γιαούρτι με σύρμα σε μπολ, ν’ αφρατέψει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας τα καλά. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε μ’ αυτό τη μακαρονόπιτα.

4. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, σε αέρα, για 20΄. Αφού κρυώσει ελαφρά την κόβουμε τρίγωνα κομμάτια σαν τούρτα. Τη σερβίρουμε με αρωματική σάλτσα ντομάτας.

 

mamapeinao.gr

Related posts

Παγωτό σάντουιτς

Iωάννα Μπράχου

Τα 5 διαιτητικά cocktails του καλοκαιριού που πρέπει να δοκιμάσεις

Iωάννα Μπράχου

Ώρα για δεκατιανό: 5 συνταγές για υγιεινές και θρεπτικές μπάρες δημητριακών!

Iωάννα Μπράχου

Αφήστε ένα σχόλιο

X