Αρχική Φαγητό Μακαρονάδα ala Norma

Μακαρονάδα ala Norma

by larisaevents
#tsoulotip: Οι μελιτζάνες έχουν την ιδιότητα να ρουφάνε το λάδι. Μη θεωρήσετε ότι δεν έχει αρκετό λάδι όταν τις τηγανίζετε και ρίχνετε συνεχώς επιπλέον. Όσο σας δίνω στη συνταγή είναι αρκετό.

ΥΛΙΚΑ
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κυβάκια
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 1κ.σ. ρίγανη ξερή
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ μάτσο βασιλικό, λεπτοκομμένο (κρατάμε τα κοτσάνια)
  • 1 κ.γ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 400 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια σε κονσέρβα και πολτοποιημένα στο multi
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Παρμεζάνα τριμμένη, για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Ζεσταίνουμε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε σε 2 δόσεις τις μελιτζάνες.
2.Τις τηγανίζουμε καλά ώστε να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Μόλις ετοιμαστούν τις αδειάζουμε σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη.
3.Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το μπούκοβο, το σκόρδο, τη ρίγανη και τα κοτσάνια του βασιλικού. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το ξύδι, τη ντομάτα και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
4.Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν βράσουν τα σουρώνουμε και κρατάμε 100ml. από το νερό του βρασμού.
5.Αδειάζουμε τα μακαρόνια σε ένα μπoλ, μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα αφαιρούμε τα κοτσάνια του βασιλικού και τη ρίχνουμε στα μακαρόνια.
6.Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύουμε καλά με μια τσιμπίδα και τελειώνουμε ρίχνοντας αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο βασιλικό.
7.Σερβίρουμε ζεστό με τριμμένη παρμεζάνα, άμα θέλουμε.
giorgostsoulis

Ακολουθήστε το Larisaevents στα Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ

Leave a Comment

Λογότυπο larisaevents.gr

Το #1 νεανικό ηλεκτρονικό περιοδικό της Λάρισας!

Mail: info[at]larisaevents.gr
Διαφημιστικό τμήμα: advertise[at]larisaevents.gr
Δελτία τύπου: dt[at]larisaevents.gr