Συνεντεύξεις

Η στιγμή που οι διαχειριστές του Θεσσαλικού Εξομολογητηρίου εξομολογήθηκαν

Well, well, well έχεις ένα μυστικό κρυμμένο στης καρδιάς τα βάθη και θες κάπου να το μοιραστείς; Ανώνυμα όμως, μη γίνουμε και ρεζίλι! Αργά ή γρήγορα, θα καταλήξεις στο Θεσσαλικόν Εξομολογητήριον.
Ένα μέρος που θα διαβάσεις τις πιο αστείες, περίεργες και, κάποιες φορές, ανώμαλες ιστορίες!

Το Θεσσαλικόν Εξομολογητήριων λοιπόν, είναι μία από τις σελίδες στο Facebook που -αν όχι όλοι, τουλάχιστον- οι περισσότεροι φοιτητές της Θεσσαλίας γνωρίζουν. Πρόκειται για μια σελίδα που λειτουργεί μέσω φόρμας Google και ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει ανώνυμα.

Καλά όλα αυτά! Πίσω όμως από κάθε σελίδα κρύβεται και ένας admin. Στην περίπτωση μας, ίσως και δύο. Αυτοί οι άνθρωποι αυτοί, που λαμβάνουν, διαβάζουν και δημοσιεύουν καθημερινά εκατοντάδες μηνύματα!
Πέρα από αυτά όμως, τι άλλο κάνουν; Πως είναι να είσαι admin σε μία τέτοια σελίδα;

Let’s see…

Πως σας ήρθε η ιδέα να ξεκινήσετε το Θεσσαλικόν Εξομολογητήριον;
a. Ήταν Νοέμβριος του 2014, είχα μόλις ανακαλύψει το φιλοσοφικό απόρρητο και το έβλεπα καθημερινά, μου άρεσε να βλέπω τις ανησυχίες άλλων φοιτητών και όχι μόνο. Μου άρεσε πολύ να ξέρω ότι ο κόσμος ανησυχεί για παρόμοια πράματα με εμένα και γενικά μου άρεσε να βλέπω να δημιουργούνται φοιτητικές κοινότητες έστω και διαδικτυακά. Ο καιρός περνούσε και έβγαιναν και άλλες τέτοιες σελίδες καμία όμως για το ΠΘ, οπότε στις 8 Ιανουαρίου του 2015 αν δεν κάνω λάθος δημιουργήθηκε το Θεσσαλικόν.
b. Εγώ “ανέλαβα” πιο μετά, κάπου το καλοκαίρι του 2015. Δεν ήταν δική μου η ιδέα και γενικότερα δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν τέτοιου είδους σελίδες πριν μάθω για το Θεσσαλικόν.

Περιμένατε να έχει τόση μεγάλη απήχηση σε τόσο λίγο καιρό;
a.
Όχι , έκανα την σελίδα σε εντελώς μη σοβαρό επίπεδο τη στιγμή που και οι άλλες σελίδες είχαν σχετικά μικρό κοινό. Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να γίνει τόσο γνωστή στη Θεσσαλία (βασικά στον Βόλο) , δεν περίμενα να έχει 7.000 fans σε έναν χρόνο και προφανώς δεν περίμενα να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται τώρα με 15.700 fans , 2 parties και φυσικά με άπειρες γνωριμίες , ανταλλαγές απόψεων αλλά και αναδείξεις ατόμων-ομάδων.
b. Μεγάλη η απήχηση, σίγουρα, αυτή την στιγμή η σελίδα έχει κάπου 15.700 fans και έχουν γίνει πάνω από 60.000 posts. Βέβαια έχει και σχεδόν δύο χρόνια λειτουργίας, άρα δεν είναι και τόσο λίγος ο καιρός. Τώρα, για το ότι στην αρχή έγινε γρήγορα γνωστή, το θεωρώ λογικό εν μέρη, γιατί απευθύνεται σε φοιτητές και είναι εύκολο να γίνει viral κάτι. Αυτό που δεν περίμενα, είναι να κρατούσε τόσο καιρό και να είχε συνεχώς ανοδική πορεία.

Σας έχουν στείλει κάτι που να μην το έχετε δημοσιεύσει;
a. Ναι, το Θεσσαλικόν Εξομολογητήριον έχει αναρτημένη πολιτική, στην σελίδα λοιπόν δεν δημοσιεύονται προσβλητικά σχόλια είτε για πρόσωπα είτε για μαγαζιά, εξομολογήσεις με ακατάλληλο περιεχόμενο καθώς και γενικότερα εξομολογήσεις με κακεντρεχές περιεχόμενο.
b.Ναι, προφανώς! Αρκετές φορές μάλιστα. Τα πιο πολλά προσβάλλουν (κυρίως αισχρά) κάποιο άτομο και αναφέρουν όνομα/επίθετο ή σχολή ή τον φωτογραφίζουν πολύ συγκεκριμένα.Όπως καταλαβαίνεις, αυτά δεν είναι σωστό να ανεβαίνουν. Τα υπόλοιπα είναι είτε φώτο/gif/βίντεο με ακατάλληλο περιεχόμενο και δεν ανεβαίνουν γιατί θα μας κλείσει την σελίδα το Facebook ή είναι διαφημίσεις από προσφορές σε μαγαζιά ή πάρτι, οι οποίες έχουν ανέβει ήδη -και κάποιοι επιμένουν να τις κάνουν spam.

Ποιο είναι το πιο αστείο πράγμα που έχετε διαβάσει;
a.Κυρίως τα σχόλια που τρολλάρουν κάτω από τις εξομολογήσεις, μερικά είναι πραγματικά πανέξυπνα! Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι συγκεκριμένο.
b.Ου, αρκετά! Κάποιοι στέλνουν και ανέκδοτα! Αλλά πιο πολύ γελάω με posts που αναφέρονται σε φίλους μου ή γνωστούς μου.

Ποια είναι η εξομολόγηση που έχετε αγαπήσει;
a.
Αγαπάω τύπο εξομολογήσεων, συγκεκριμένα αυτές που δείχνουν ότι ο κόσμος γύρω μου είναι ερωτευμένος. Τονίζω ότι δεν αναφέρομαι σε αυτές του τύπου σε είδα εκεί κάνε λάικ. Εννοώ αυτές που αποδίδουν με διαδικτυακό μελάνι τον γνήσιο πόθο.
b. Όπως είπα είναι πάνω από 60.000, άρα δύσκολο να υπάρχει μόνο μια. Πιο πολύ αγαπάω κυρίως αυτές που αναφέρονται στους admins (με καλά ή άσχημα λόγια, κάθε κριτική είναι δεκτή).

Έχει τύχει να γράψουν κάτι για εσάς ως πρόσωπα και πως νιώσατε;
a.
Ναι! Οι περισσότερες είχαν υπέροχο περιεχόμενο συνεπώς ένιωσα όμορφα (εντάξει ειλικρινά βγήκε το ψώνιο από μέσα μου).
b. Ναι! Και μάλιστα πάνω από μια φορά. Πλάκα είχε! Νομίζω ένιωσα όπως ο καθένας όταν βλέπει πως αναφέρεται σε αυτόν μια εξομολόγηση. Εξάλλου, ούτε εμείς ξέρουμε ποιος την έστειλε.

Κάποιοι αγαπημένοι σχολιαστές του Εξομολογητηρίου; Ας πούμε, οι πρώτοι 5 που σας έρχονται στο μυαλό;
a.
1)Νείλος
2)Μόκας
3)Ελευθεριακός Ποιητής
4)Υπολοχαγός Ναπάρτα
5)Δον Κορλεόνε
b. Άτομα που σχολιάζουν συστηματικά είναι αρκετά. Άλλοι φεύγουν, άλλοι έρχονται, άλλοι κάνουν come back. Δε θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον.

Πόσο χρόνο αφιερώνετε από τη μέρα σας για τη διαχείριση της σελίδας;
a. Αφιερώνω γύρω στα 45 λεπτά καθημερινά για αναρτήσεις , σχολιασμό και επίβλεψη των προηγούμενων δημοσιεύσεων.
b. Χρειάζεται 1 λεπτό για να ανεβάσω 7-9 εξομολογήσεις Do the maths.

Έχετε σκεφτεί ποτέ να το εγκαταλείψετε όλο αυτό;
a. Ναι, για την ακρίβεια όταν ανέλαβε ο δεύτερος admin πήρα απόσταση από τη σελίδα, τελικά επέστρεψα και ασχολούμαι διαρκώς. Απλά αναρωτιόμουν αν έχει νόημα όλο αυτό ή είναι απλώς μια σελίδα για ηλεκτρονικό ξεκατίνιασμα , η απάντηση η δική μου είναι ότι παρ’ όλη την ποσότητα των δημοσιεύσεων μερικές αξίζουν πραγματικά τον χρόνο του κόσμου. Επίσης η κοινότητα που έχει δημιουργηθεί είναι αξιοθαύμαστη.
b. ΝΟ.

Όταν τελειώσετε με τις σπουδές σας, έχετε σκεφτεί για το τι θα γίνει με την σελίδα;
a.
Ναι, θα συνεχίσω να ασχολούμαι εξίσου.
b. Θα συνεχίσω το έργο. Το βλέπω σαν χόμπι. Οποιοσδήποτε πιστεύω θα μπορούσε να ήταν στη θέση μου, δεν χρειάζεται να είσαι φοιτητής. -πάντως δεν ξέρετε αν έχω ήδη τελειώσει! Χεχεχ

Μιας και φτάσαμε στο τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που ψηθήκατε για αυτή την, ας πούμε, συνέντευξη και θα ήθελα να σας ρωτήσω ένα τελευταίο πράγμα. Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να πείτε ή να μοιραστείτε με το λαό του Εξομολογητηρίου;
a.
Εγώ ευχαριστώ! Λαέ του Εξομολογητηριου λοιπόν:
Μην γράφεις σε είδα εκεί κάνε λάικ να σε βρω. Οι γνωριμίες δεν γίνονται έτσι, πήγαινε και μίλα! Ξέρω είναι δύσκολο αλλά είναι και πιο ανθρώπινο.
Μη μας στέλνετε στο inbox εξομολογήσεις , υπάρχει link που παραπέμπει στο google form.
Μου αρέσει να ανταλλάσσετε απόψεις μέσα από τη σελίδα κρατήστε το όμως σε ένα επίπεδο! Να σέβεστε ο ένας τον άλλον!
Να μην καλείτε τους διαχειριστές να λάβουν θέση σε κάποιο θέμα, εμείς προβάλλουμε όσα είναι πρέπων να προβληθούν και η υποχρέωσή μας είναι η αμεροληψία.
Να πίνετε πολύ και να ερωτεύεστε περισσότερο. <3
b. Και εγώ ευχαριστώ για το ψήσιμο -χαχα! Αχ, καταρχήν δεν μου αρέσει ο χαρακτηρισμός λαός, προτιμώ το fans. Πρώτον θα ήθελα να τους πω να μην κάνουν εξομολόγηση με μήνυμα στην σελίδα, γιατί νιώθω λίγο αμήχανα να διαβάζω αυτό που ήθελε να πει κάποιος και μάλιστα αν ήταν κάτι προσωπικό. Και δεύτερον να μην μου ζητάνε να κόβω εξομολογήσεις από φασίστες, ανέκδοτα με νεκρά μωρά ή οτιδήποτε άλλο δεν αρέσει σ αυτούς. Η σελίδα δεν είναι για να λογοκρίνει απόψεις και γούστα. Εμείς δεν είμαστε μαντρόσκυλα για να διώχνουμε τους κακούς και να οδηγούμε το κοπάδι για βοσκή. Αν δείτε ένα post που διαφωνείτε, γράψτε του σχόλιο ή απαντήστε του με εξομολόγηση. Δεν υπάρχει νόημα στο να κόβεις εξομολογήσεις τέτοιου τύπου, ίσα-ίσα δίνεις δίκαιο σε αυτόν που την έγραψε και τον κάνεις να νιώθει ήρωας. Τέλος να τους πω ότι ❤❤❤

Μπορείτε να βρείτε την σελίδα εδώ.
Και μπορείτε να στείλετε την εξομολόγησή σας, ανώνυμα, όπως είναι γνωστό, εδώ.

Related posts

Οι trainers της Λάρισας απαντούν: Μιχάλης Κυριάκος

larisaevents

Κορυφαίοι Hair Stylists της Λάρισας απαντούν: Μαίρη Γκρούμτσια( Touch Hair Salloon)

larisaevents

Angelo Visuals: Ο Λαρισαίος φωτογράφος που δίνει νόημα στο ελληνικό Instagram!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Αφήστε ένα σχόλιο

X