Αρχική Φαγητό Η πιο λαχταριστή νηστίσιμη πίτσα!

Η πιο λαχταριστή νηστίσιμη πίτσα!

by larisaevents

Είναι μια πίτσα εύκολη, οικονομική και κυρίως σπιτική. Και αν και νηστίσιμη συνταγή είναι πεντανόστιμη. και πολύ… μα πολύ ελαφριά!

Υλικά 

Για τη ζύμη 

  • 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Περίπου 1½ ποτήρι νερού χλιαρό

Για την πίτσα

  • 3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
  • 3 ξερά κρεμμύδια
  • 2 χρωματιστές πιπεριές
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • λίγες ψιλοκομμένες ελιές
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα
  • Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε, το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα
  • Προσθέτουμε το νερό, λίγο λίγο και το αλάτι,  και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ομοιόμορφη που δεν κολλάει στα χέρια
  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και  βάζουμε μέσα τη ζύμη
  • Σκεπάζουμε το μπολ καλά με μεμβράνη ή πανί και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και ν’ ανέβει περίπου 45΄ έως 1 ώρα.
  • Ψιλοκόβουμε σε καρέ τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές
  • Μόλις ανέβει (διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη) λαδώνουμε ρηχό ταψί για πίτα 36 εκ. ή το ρηχό ταψί του φούρνου
  • Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Τοποθετούμε επάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, ντομάτες, κρεμμύδι, πιπεριές και τις ελιές ψιλοκομμένες.
  • Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 50΄ και μέχρι να ροδίσει η πίτσα

imommy.gr

Ακολουθήστε το Larisaevents στα Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ

Το #1 νεανικό ηλεκτρονικό περιοδικό της Λάρισας!

Mail: info[at]larisaevents.gr
Διαφημιστικό τμήμα: advertise[at]larisaevents.gr
Δελτία τύπου: dt[at]larisaevents.gr

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00