Citylife

Γιατί θα μου λείψει η φοιτητική ζωή στη Λάρισα

Είστε και εσείς που παίρνετε πτυχίο τον Ιούνιο ή έχετε πάρει ήδη και σας έπεσε κάπως βαριά αυτή η μετάβαση, αυτή η αλλαγή στην ζωή σας. Έπρεπε ή πρέπει να αποχωριστείτε την πόλη που σπουδάσατε και μαζί με αυτήν πάρα πολλά άλλα πράγματα και στιγμές της καθημερινότητας σας όσο ήσασταν φοιτητές. Γιατί μη γελιόμαστε, σαν τα φοιτητικά χρόνια, και μάλιστα σε μία πόλη σαν την Λάρισα, δεν έχει!

Ξεκίνησες ψαρωμένος/η όταν πρωτοήρθες και τώρα γνωρίζεις τους πάντες, έχεις δημιουργήσει την παρέα σου αλλά και σχέσεις ζωής, τα στέκια σου, το ΔΙΚΟ ΣΟΥ σπίτι και την ανεξαρτησία σου.

Τι σκέφτεται κάθε φοιτητής όταν πλησιάζει όμως ο καιρός που θα πάρει πτυχίο και πρέπει να αποχωριστεί την πόλη του;

Νομίζω περισσότερα απ’όλα τα άτομα που γνώρισες και αγάπησες. Που μιλούσατε με τις ώρες στην καφετέρια, στον καναπέ και μετά στην ομαδική συνομιλία στο messenger λες και δεν τα είχατε πει όλα :p Μπορεί πολλοί από εσάς να βρεθείτε πάλι στην ίδια πόλη για μεταπτυχιακό ή δουλειά αλλά τα φοιτητικά χρόνια και η ανεμελιά αυτών των χρόνων σκέφτεσαι ότι δεν θα είναι η ίδια. Και η αλήθεια είναι, ότι δεν είναι.

Οι καθιερωμένες βόλτες και ο καθιερωμένος καφές που συνήθως θα είναι και στην καθιερωμένη καφετερία :p Οι ατέλειωτες συζητήσεις μέχρι το ξημέρωμα στον καναπέ και όλες αυτές οι μαζώξεις που γινόταν σε καθημερινή βάση λες και μας ήταν αναγκαίο. Όσο για τα ξενύχτια και τα μεγάλα μεθύσια θα τα θυμόμαστε και θα τα συζητάμε για πολύ καιρό ακόμα. 

Το σπίτι μας. Και είναι πραγματικά «μας». Η κούπα μας, ο καναπές μας, οι φωτογραφίες μας, το τραπεζάκι μας που συνέχεια γέμιζε από ποτήρια και κούπες, τσιγάρα και βιβλία. Είχες το ελεύθερο να κάνεις ότι θες, ότι ώρα θες (αρκεί να μην έπεσες σε περίεργο γείτονα, που ακόμη και αυτός θα σου λείψει), να ξυπνήσεις με την ησυχία σου και να πιεις την ιερή αυτή γουλιά καφέ ενώ χαζεύεις μισοκοιμισμένος στο Youtube. Το κρεβάτι σου που εκτός από τους ατέλειωτους ύπνους σου, έχει φιλοξενήσει φίλους σου αλλά και έρωτες, κλάματα, άγχη και πολλά άλλα που τώρα μόνο γλύκα σου αφήνουν.

Ακόμα και το αμφιθέατρο με όλους τους συμφοιτητές σου που τώρα δεν θες να πατήσεις το πόδι σου, θα σου λείψει. Τα γέλια, τα πειράγματα, οι συζητήσεις, το κυλικείο, όλα.

Το λεωφορείο, η στάση, το καθημερινό delivery, η ταινία με φίλους. 

Είναι πολλά γι’αυτό ζήσε τα όσο ακόμα μένει. Μη μένουμε στο τι αφήνουμε αλλά στο τι έχουμε από εδώ και πέρα να ζήσουμε. Είναι λογικό να νιώσεις πράγματα αλλά έχουμε μπροστά μας μία ακόμη νέα ζωή, μία μεταβατική περίοδο με νέες προκλήσεις. Αν πέρασες καλά, θα φύγεις χορτασμένος και έτοιμος για κάτι νέο. 

Πάρε μερικές βαθιές ανάσες, αποδέξου την αλλαγή κι αγκάλιασε την. 

Τα καλύτερα reunions είναι αυτά στις πόλεις που σπουδάσαμε, στα στέκια μας με τους φίλους μας!

Φωτογραφία εξωφύλλου από @eleni_liora.

Related posts

Οι πιο γνωστές συνήθειες των Λαρισαίων!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΜΟΥΛΗ

Τσικνοπέμπτη, και το καλύτερο γλέντι θα γίνει στο Καφενείο η Γη

admin

Το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα είναι εδώ, στη Λάρισα!

admin

Αφήστε ένα σχόλιο

X