Για ποια στοιχεία κακολογούν τους Λαρισαίους;
Your City

Για ποια στοιχεία κακολογούν τους Λαρισαίους; Όλα καταρρίπτονται!

Οι Λαρισαίοι για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν είναι αγαπητοί σε όλους. 

Ας δούμε, όμως, ποια είναι τα στοιχεία που μας κακολογούν και είναι όλα μια πλάνη.

  1. Μας θεωρούν χωριάτες. Ναι, είμαστε από χωριά αλλά όχι με την έννοια που κάποιοι «πρωτευουσιάνοι» το εννοούν. Ο πολιτισμός δεν είναι προνόμιο μερικών αλλά όλων, απλώς εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο. Και αν θεωρούν χωριάτη τον απλό και λαϊκό άνθρωπο, τότε καλά κάνουμε και είμαστε!
  2. Σχολιάζουν αρνητικά τον τρόπο ομιλίας μας. Όποιος κράζει, θαυμάζει! Άρα, για να γίνεται σχολιασμός, δίνουν ιδιαίτερη σημασία και κάτι τους ελκύει το ενδιαφέρον.
  3. Λένε πως φωνάζουμε πολύ στις μεταξύ μας επαφές. Προφανώς, έχουμε «άπλα», ζούμε στον κάμπο, οι αποστάσεις είναι μεγάλες! Πώς θα ακουστούμε; Είναι θέμα συνήθειας.
  4.  Είμαστε κουτσομπόληδες. Αν αυτό είναι στοιχείο των Λαρισαίων και όχι όλων των ατόμων πανελλαδικά, τότε διακρίνω μια αδυναμία. Δεν είναι δυνατόν σε ένα καφέ ή σε μια συνάθροιση φίλων ή συνεργατών να μην υπάρχει αυτός ο σχολιασμός.
  5. Πιστεύουν ότι είμαστε απόλυτοι. Όχι, απλώς παθιαζόμαστε πολύ με ό,τι καταπιανόμαστε! Κακό αυτό;
  6. Μας θεωρούν τοπικιστές! Μα αφού σαν τη Λάρισα δεν έχει!! Πώς να το κάνουμε;
  7. «Οι Λαρισαίοι είναι πιεστικοί και επίμονοι» …Έχουμε πάντα ως βασικό μας κίνητρο τη φιλοξενία και την καλοπέραση όλων όσοι επισκέπτονται την πόλη. Θέλουμε να την νιώσουν σα δική τους και να περάσουν μοναδικά. Επομένως, όλα έχουν ένα σκοπό!
  8. Μας θεωρούν υπερβολικούς στις αντιδράσεις μας. Βράζει το αίμα μας! Ζούμε έντονα κάθε στιγμή και πώς να το κάνουμε; Είμαστε αυθόρμητοι.στοιχεία

 

Related posts

Γιατί τα φοιτητικά χρόνια στη Λάρισα μένουν αξέχαστα;

larisaevents

Στη Λάρισα θα άλλαζα…

larisaevents

Στα Αρτοποιεία Στυλιανός μυρίζει Χριστούγεννα! Τα πιο νόστιμα γλυκά για γιορτινή απόλαυση!

Iωάννα Μπράχου

Αφήστε ένα σχόλιο

X