Your City

Φοιτητική ζωή στη Λάρισα: 4 σημαντικά tips για τον εργαζόμενο φοιτητή

Ακολουθήστε το larisaevents.gr στο instagram!

Θα ήταν υπέρ ιδανικό κατά τη διάρκεια της φοιτητικής σου σταδιοδρομίας να μην είχες κανένα άλλο άγχος πέρα των διαβασμάτων σου και ανησυχίες για το μέλλον σου. Κάτι τέτοιο όμως φαντάζει σχεδόν ουτοπικό γενικά και πόσο μάλλον στην χώρα που ζούμε που…guess what? Nothing comes easy. Φοιτητική ζωή και εργασία λοιπόν.

Οι περισσότεροι απο εσάς θα καταλήξετε να δουλέυετε bar και σέρβις, και καλά θα κάνετε γιατί είναι μια συμβατική εργασία που είναι πολύ χρήσιμη και μπορεί να συνδυαστεί με τα ωράρια της σχολής. Αλλά να ξέρετε δεν θα είναι και τόσο απλό. Δείτε παρακάτω 5 tips & tricks για να κάνετε πιο έυκολη την ζωή σας χωρίς να παρεκκλίνετε απο τους στόχους σας!

1. Προς θεού, μην κάνεις abuse τα προτερήματα που θα έχεις δουλέυοντας νύχτα.

Και τι εννοώ. Στους εργαζόμενους καταστημάτων εστίασης και πόσο μάλλον νυχτερινής, οι εργαζόμενοι μπορούν να καταναλώνουν εως 3 ή και παραπάνω ποτά free, απεριόριστα με έκπτωση και να δέχονται κεράσματα.

Sounds fun right? Ναι. Μόνο που το αλκοόλ ασκεί critical damage στους νευρώνες του εγκεφάλου σου με αποτέλεσμα να μειώνεται η επίδοσή σου στα διαβάσματα και επιπλέον προκαλεί τρομερή αφυδάτωση, βλάπτοντας σημαντικά τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού σου.

Μπορείς να πιείς 1-2 ποτά, δεν σου κουνάει κανείς το δάχτυλο αυστηρά και επιδεικτικά, απλά φρόντισε να το κάνεις σουκου και φρόντισε να το διασκεδάσεις. Τα σουκου είναι για break. Θα σου γεμίσει τις μπαταρίες. Τις άλλες μέρες μείνε αναλλοίωτα αφοσιωμένος στους στόχους σου.

2. Όχι κάθε μέρα τσούβλι!

Επειδή θα έχεις-κακά τα ψέματα- ακραία περιορισμένο χρόνο, αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να αμελήσεις την διατροφή σου.

Επειδή δεν πρόκειται να σου εξηγήσω 8 η ώρα το πρωί και χωρίς καφέ, τι μπορεί να πάθει ο οργανισμός σου, just trust me. Το να μην τρώς καλα και σπιτικό φαγητό έχει ΑΜΕΣΟΤΑΤΟ αντίκτυπο στο σώμα σου, στη διάθεση σου και στο διάβασμα σου συνεπώς.

Το junk food λόγω του ότι δεν προσφέρει τίποτα στον οργανισμό μας μας κάνει να αισθανομαστε fatigue και εξανληση και αν δεν το δεις αυτό βραχυπρόθεσμα, μακρυπρόθεσμα θα φανεί σίγουρα. Στο ρεπό σου μαγείρευε ποσότητες για τις επόμενες 2-3 μέρες, και στη δουλειά ταπεράκι! Και καλό φαγητό και οικονομία.

3. Μην αφήσεις τον ενθουσιασμό σου για τα δικά σου χρήματα να σε υποδουλώσει!

Φρόντισε να χαρείς την αίσθηση του «αυτά είναι τα δικά μου λεφτά», χωρίς όμως να κάνεις yolo και περιττά έξοδα. Μη ξεχνάς πως δουλεύεις για έναν σκοπό, είτε αυτός είναι η ανεξαρτησία σου, είτε είναι βιοποριστικοί λόγοι και όχι το ρούχο, που είδες στη βιτρίνα. Μπορείς να τα έχεις όλα. Just take it easy and stay on track.

Image result for spending money

4. Κάνε σωστό balancing σπουδών και εργασίας. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται.

Ενημέρωσε τον εργοδότη σου για την φοιτητική σου ιδιότητα. Έτσι, την περίοδο των εξεταστικών θα είσαι δικαιολογημένος στο θέμα της ασφάλισης, αλλά κυρίως, ίσως, να έχεις καλύτερη αντιμετώπιση λόγω «φόρτου εργασίας».

Επιπλέον, είναι πολυ πιο σημαντική η μόρφωση σου απο το εκάστοτε μαγαζί που θα δουλέυεις και στις εξεταστικές σου θα φροντίζεις να είσαι off. Again, remain focused!

Related image

 

Πηγή: neolaia.gr

Related posts

Η πρώτη παιδική disco στη Λάρισα

Iωάννα Μπράχου

Αλλαγές στο επιχειρηματικό τοπίο στο κέντρο της Λάρισας

larisaevents

Η Λάρισα του 70′ μέσα από ένα σπάνιο βίντεο!

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X