Φαγητό

Είσαι vegan και είναι Πάσχα: Τι να κάνεις στη Λάρισα

Παγιδεύτηκες στην πόλη (ακόμα χειρότερα σε οικογενειακό τραπέζι) και δεν τρως κρέας; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Περίπλοκο πράγμα να είσαι vegan στη μεγαλύτερη γιορτή κρεατοφαγίας του χρόνου. Γίνεται ελαφρώς πιο απλό αν είναι και οι φίλοι σου ή η σχέση σου vegan, οπότε εκμεταλλεύεστε μια χαρά το τετραήμερο και φεύγετε εκδρομή χωρίς να σας νοιάζει τι και πού θα φάτε. Αν όμως πρέπει να κάνεις Πάσχα με το κρεατοφαγικό σου σόι, τι γίνεται; Ή αν έχεις ξεμείνει στην Λάρισα με φίλους που δεν συμμερίζονται το δράμα σου;

Στο οικογενειακό τραπέζι…

– Φτιάξε ό,τι θέλεις να φας σε μεγαλύτερη ποσότητα, και πήγαινε το στο σόι. Επειδή το αρνί πρώτον είναι ακριβό και δεύτερον έχει ολόκληρη ετοιμασία, κανείς δεν βάζει κόπο να ασχοληθεί με τα συνοδευτικά του. Πράγμα που σημαίνει πως οι ψητές σου πατατούλες, οι ψαγμένες σου σαλάτες, και τα δροσερά finger food σου θα εκτιμηθούν δεόντως από τον κόσμο που, μη νομίζεις, κρετοφάγος-κρεατοφάγος, αλλά δεν θέλει πραγματικά να τρώει σκέτο αρνί. Από ένα σημείο και μετά, είναι βαρετό.

– Μην περιμένεις –και κυρίως μην απαιτείς− από ανθρώπους που μεγάλωσαν σε άλλες εποχές με άλλες αντιλήψεις, να συμμεριστούν τις απόψεις σου. Η 80χρονη θεία που σε κυνηγάει με την πετσούλα θα καταλάβει ευκολότερα το «δε μ’ αρέσει το αρνί» από το «δικαιώματα για τα ζωάκια». Και δεν θα χρειαστεί να ανοίξεις και κουβέντα.

– Διάλεξε στρατηγικά την θέση στο τραπέζι που έχει τη λιγότερη δυνατή οπτική επαφή με το αρνί –κατά προτίμηση πλάτη− και προσπάθησε να κρύψεις τις γκριμάτσες αποτροπιασμού αν χρειαστεί να το αντικρίσεις. Οι απόψεις σου είναι σπουδαίες, αλλά εδώ που βρίσκεσαι δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Και τίποτα δεν θα αλλάξει στην παγκόσμια κτηνοτροφική βιομηχανία επειδή εσύ χάλασες το Πάσχα της θείας σου της Μαρίας.

Στην Λάρισα με φίλους:

Πολλές δεν θα είναι οι επιλογές σου, αλλά σίγουρα κάποια μαγαζιά θα είναι ανοιχτά. Ευτυχώς τα περισσότερα καταστήματα εστίασης στη Λάρισα έχουν ενσωματώσει στον κατάλογο τους υπέροχες και ιδιαίτερες σαλάτες, ορεκτικά και κυρίως πιάτα που καλύπτουν τους vegan της πόλης μας. Αν βγεις εκτός Λάρισας σε κοντινό προορισμό σίγουρα το μενού θα εστιάζει στο «αρνάκι στη σούβλα»  αλλά επίσης σίγουρο ότι θα καλυφθείς με σαλάτες παραδοσιακές και άφθονες πατατούλες τηγανιτές!

Και καλό Πάσχα!

 

 

Related posts

Τι τρώνε οι επιβάτες στη μεγαλύτερη πτήση του κόσμου (φωτογραφίες)

larisaevents

Vegan Μπολονέζ

larisaevents

Σήμερα φτιάχνουμε αυγά με μπέικον και πατάτες και δεν θέλουμε να τελειώσουν

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X