ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ, 2018

27ΣΕΠ14:0017:00Σεμινάριο δημιουργικής γραφής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η Δ/νση  Α/θμιας Εκπαίδευσης  Λάρισας, δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με  το Δήμο Λαρισαίων – Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών – Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και το «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας Π.Ε. Λάρισας  – ΟΚΑΝΑ, διοργανώνει εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής, στο χώρο του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας.

Συγκεκριμένα, ξεκινάει ένας κύκλος σεμιναρίων Δημιουργικής Γραφής που στοχεύει στο  να συγκεράσει τον Πολιτισμό, την Τέχνη και την Πρόληψη μέσα από την Εκπαίδευση. Οι επιμορφώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Δ/νσης Περιφερειακής Εκπ/σης Π. & Δ. Θεσσαλίας και θα έχουν άξονα τις περιοδικές εκθέσεις που θα οργανώσει το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο  Λάρισας μέσα στο τρέχον έτος. Απευθύνονται σε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας με σκοπό να αξιοποιήσουν τα ερεθίσματα που θα λάβουν, βιώνοντας τη μουσειακή εμπειρία σε συνδυασμό με τη δημιουργική έκφραση ιδεών και συναισθημάτων και να τα χρησιμοποιήσουν κατάλληλα στην εκπαίδευση για την Πρόληψη.

Δημιουργική γραφή (1)

Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 από τις 2 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. στο ΛΙΜΛ και θα έχει ως θέμα «Εμπνεόμαστε από την περιοδική έκθεση: «Τεκμήρια ελληνικού πολιτισμού: Η ναΐφ ζωγραφική αγγίζει παραδοσιακά αντικείμενα. Ίδρυμα Π. & Ε. Μιχελή-Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λαρισας». Το δέυτερο θα υλοποιηθεί τον Νοέμβριο 2018 και το τρίτο τον Ιανουάριο 2019.

Αρχικά θα γίνεται εισαγωγή-παρουσίαση σχετική με το αντικείμενο της περιοδικής έκθεσης από τη Διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου κ. Καλοκαιρινού Φανή. Επίσης το Μουσείο θα στηρίζει τα σεμινάρια υλικοτεχνικά με εκδόσεις και άλλο σχετικό υλικό.

Στα σεμινάρια θα διδάξουν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτές του τμήματος Δημιουργικής Γραφής του «Εργαστηρίου Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας  – ΟΚΑΝΑ: Λαμπρούλης Κώστας, Σκηνοθέτης- Σεναριογράφος, Συντονιστής του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής στο Εργαστήρι Ζωής, Μήτσιου Δέσποινα Φιλόλογος-Εκπαιδεύτρια στο Εργαστήρι Ζωής, Αλέξανδρος Ζαμάνης, Κοινωνιολόγος- Εγκληματολόγος- Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Εκπαιδευτής στο Εργαστήρι Ζωής.

Επειδή τα σεμινάρια θα είναι εργαστήρια με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων οι συμμετοχή θα γίνετε κατόπιν δήλωσης στην Δ/νση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης .

ΩΡΑ

(ΠΕΜΠΤΗ) 14:00 - 17:00

Αφήστε ένα σχόλιο

X