ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ, 2018

04ΣΕΠ21:0023:59"Από το γάμο στο διαζύγιο;" του Ζωρζ Φευντώ στην Λάρισα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Το «Θεσσαλικό Θέατρο» παρουσιάζει την κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ «Από το γάμο στο διαζύγιο;» που περιλαμβάνει τα δύο μονόπρακτα: «Η εφτάψυχη πεθερά» και «Η δυσκοιλιότητα του μπέμπη». 
Το κεντρικό θέμα είναι η αποθέωση των παρεξηγήσεων στη σχέση του ζευγαριού, που από μία λέξη ξεκινάει μια απρόβλεπτη χιονοστιβάδα κωμικών συγκρούσεων. Ο Φεϋντώ οδηγεί την κωμική φάρσα σε μια αριστουργηματική μορφή.

Στο πρώτο μονόπρακτο «Η εφτάψυχη πεθερά» ο σύζυγος γυρνάει από ένα πάρτι μεταμφιεσμένων, αργά στο σπίτι του και επαινεί το στήθος της μεταμφιεσμένης «Διηάνειρας». Αυτό είναι αρκετό για να ξεσπάσει ανάμεσα σ΄ αυτόν και τη γυναίκα του ένας καυγάς περί του ωραιότερου στήθους. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά έρχεται και η είδηση μες τα μαύρα μεσάνυχτα ότι πέθανε η πεθερά του. Οι παρεξηγήσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Στο δεύτερο μονόπρακτο «Η δυσκοιλιότητα του μπέμπη», ο σύζυγος, κατασκευαστής πορσελάνινων δοχείων νυκτός, περιμένει σπίτι του έναν προμηθευτή του Στρατού, ευελπιστώντας σε μια μεγάλη παραγγελία δοχείων νυκτός για το Στρατό. Η γυναίκα του βρίσκεται σε κατάσταση υστερίας επειδή ο γιος τους έχει δυσκοιλιότητα και δεν θέλει να πάρει το καθαρτικό σιρόπι. Επειδή θεωρεί ότι ο σύζυγός της αδιαφορεί για την υγεία του παιδιού τους, «συμμαχεί» με τον καλεσμένο τους και τον βάζει να πιει το καθαρτικό ώστε να παραδειγματίσει τον μπέμπη. Ο σύζυγος προσπαθεί να προστατέψει τον καλεσμένο του και η σύζυγός του έξαλλη του επιτίθεται, λέγοντας ότι δεν αξίζει να προστατεύει έναν γνωστό «κερατά». Από κει και κάτω όλα ανατρέπονται καθώς στο σπίτι φτάνει και η σύζυγος του «κερατά» με τον εραστή της.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Λιακοπούλου Βίκυ
Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου
Επιμέλεια Κίνησης-Χορογραφίες: Κική Μπάκα
Πρωτότυπη Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος
Φωτισμοί: Μάκης Παπατριανταφύλλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικολίνα Καραθύμιου
Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Σταματία Καγκελάρη
Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης
Make-Up Φωτογράφισης: Νελίτα Λυκούρα

Πρωταγωνιστούν:
Κώστας Αποστολάκης, Ευγενία ΔημητροπούλουΚωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
μαζί τους οι: Ειρήνη Κουτρουμάνου, Δημήτρης Τσικούρας

Διάρκεια: 120 λεπτά χωρίς διάλειμμα

ΩΡΑ

(ΤΡΙΤΗ) 21:00 - 23:59

Αφήστε ένα σχόλιο

X