Ομορφιά

8 σίγουροι τρόποι για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα μια για πάντα

Ένα μαύρο στίγμα στο πρόσωπό σας είναι ουσιαστικά ένα άνοιγμα στην επιφάνεια του δέρματος που εμφανίζεται όταν ένας πόρος διευρύνεται, με αποτέλεσμα να γεμίζει με βακτήρια, σμήγμα (φυσικό έλαιο) και νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Αυτή η ανάμιξη δημιουργεί ένα μπλοκάρισμα στον πόρο.

Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό προσώπου ειδικό για την ακμή.

«Το υπεροξείδιο του βενζολίου, ενώ λειτουργεί καλά και γρήγορα,  μπορεί να καταλήξει να ερεθίσει το ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα». Αντί για αυτό, χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό με σαλικυλικό οξύ, αφού δεν είναι τόσο σκληρό για το δέρμα, αλλά εξακολουθεί να ανοίγει τους φραγμένους πόρους. «Μπορεί να μην δείτε τα αποτελέσματα τόσο γρήγορα, αλλά είναι εξίσου αποτελεσματικό  και θα βοηθήσει επίσης να αποφύγετε τη δημιουργία νέων μαύρων σημαδιών διατηρώντας τους πόρους σας καθαρούς».

Απομακρύνετε το σμήγμα με όξινα προϊόντα.

«Το βύσμα από σμήγμα που έχει κολλήσει στο εσωτερικό του πόρου σας είναι πολύ κολλώδες, οπότε πρέπει πρώτα να το κάνετε πιο ρευστό, ώστε να μπορεί να φύγει». Μέρα παρά μέρα κάντε απαλή απολέπιση στο πρόσωπό σας με ένα πανί που περιέχει που περιέχει μηλικό, γλυκολικό, γαλακτικό ή σαλικυλικό οξύ. Αυτά τα συστατικά απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα που φράσσουν τους πόρους και βοηθούν στη διάσπαση του σμήγματος έτσι ώστε να μπορούν να φύγουν από τους πόρους σας.

Πάρτε μία ειδική συσκευή καθαρισμού προσώπου.

«Εάν πλένετε το πρόσωπό σας με ένα καθαριστικό βενζολίου, υπεροξειδίου ή σαλικυλικού οξέος για περίπου ένα μήνα και εξακολουθείτε να βλέπετε σπυράκια, δοκιμάστε να πάρετε μια ειδική συσκευή καθαρισμού προσώπου», λέει η γιατρός.

«Οι γρήγορες δονήσεις του,  βοηθούν να χαλαρώσουν τους φραγμένους πόρους πιο γρήγορα». Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, σας προτείνει τη χρήση της ειδικής αυτής «βούρτσας» κάθε μέρα, αλλά εάν έχετε ευαίσθητο ή / και ξηρό δέρμα, δύο φορές την εβδομάδα είναι ότι πρέπει.

Χρησιμοποιήστε μάσκα με άργιλο για να μειώσετε την λιπαρότητα.

«Χρησιμοποιώντας μια μάσκα από άργιλο που απορροφά το σμήγμα μία φορά την εβδομάδα για 10 έως 15 λεπτά βοηθά στον έλεγχο της ποσότητας της λιπαρότητας που έχετε στο δέρμα σας», λέει η Draelos. «Και όσο λιγότερο σμήγμα  έχετε στην επιδερμίδα, τόσο λιγότεροι θα είναι και οι φραγμένοι πόροι σας και λιγότερα τα σπυράκια που θα βλέπετε».

Εφοδιαστείτε με ισχυρά συστατικά στα προϊόντα περιποίησης σας.

Με 25% AHA (αλφα-υδρόξυ οξέα, όπως γαλακτικό και γλυκολικό) και 2% BHA (βήτα-υδροξυ οξέα, όπως σαλικυλικό οξύ), ένας νυχτερινός ορός εμπλουτισμένος με αυτά τα συστατικά, δρα για να αναζωογονήσει το δέρμα σας, απομακρύνοντας τυχόν νεκρά κύτταρα του δέρματος σε φραγμένους πόρους.

Αφήστε το σε καθαρό, ξηρό δέρμα για 20 λεπτά, ξεπλύνετε το με ζεστό νερό μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, καθώς αυτή η φόρμουλα μπορεί να είναι έντονη και αργά αλλά σταθερά τα σπυράκια σας θα αρχίζουν να εξαφανίζονται.

Ενυδατώστε το δέρμα σας.

Αν δοκιμάζετε κάθε κόλπο ακμής που βρίσκετε για να μειώσετε τα σπυράκια σας, πιθανότατα επίσης θα έχετε στεγνώσετε το δέρμα σας,  πράγμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη πιο ευαίσθητη επιδερμίδα και μαύρα στίγματα.

Έτσι φροντίστε να εξισορροπήσετε τις προσπάθειές σας με μια υγιή δόση ενυδάτωσης.
Δεν θέλετε την βαριά ενυδάτωση γιατί δεν ταιριάζει στην επιδερμίδα σας; Μια ελαφριά, αλλά ακόμα αποτελεσματική φόρμουλα, βοηθά στο να καταπραΰνει τις αφυδατωμένες επιδερμίδες. Και όχι, δεν θα σας δώσει ακόμη περισσότερα σπυράκια.

govastileto.gr

Related posts

Τα 3 λάθη που δεν αφήνουν τα μαλλιά σου να μακρύνουν

Iωάννα Μπράχου

Αυτά είναι τα 4 SOS tips για να μην λαδώνουν τα μαλλιά σας!

Iωάννα Μπράχου

Ήρθε ο καιρός να αποκτήσεις όλα τα απαραίτητα για τα μαλλιά σου στην μισή τιμή!

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X