Citylife

5 απλά πράγματα που θα κάνουν την Λάρισα καλύτερη πόλη!

Αν αγαπάς την πόλη σου, σίγουρα μπορείς να την κάνεις καλύτερη. Υπάρχουν κάποια απλά πράγματα που μπορείς να εντάξεις στην καθημερινότητα σου και στον τρόπο ζωής σου. Να προβληματιστείς μέσω της ενημέρωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά και η πόλη σου. Δεν μπορείς να αλλάξεις μόνος σου την πόλη αλλά τουλάχιστον μπορείς να συμβάλεις στο να γίνει καλύτερη. Και που ξέρεις, μπορεί να βρεις και άλλους στο πλευρό σου που απλά χρειαζόταν ένα έναυσμα και μία ώθηση ώστε να συμβάλουν και οι ίδιοι.

Δεν μιλάμε μόνο για προβλήματα πολιτικά ή οικονομικά. Υπάρχουν θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο σου. Πόσο καθαρή είναι η πόλη σου; Πως μπορείς να βοηθήσεις κάποιον δίπλα σου που έχει ανάγκη;

Οι περισσότεροι θέλουμε να προσφέρουμε αλλά δεν ξέρουμε το πως ή θεωρούμε ότι μόνοι μας δεν κάνουμε τίποτα αξιόλογο. Η βοήθεια μας όμως είναι πολύ πιο πολύτιμη από ότι νομίζουμε.

Χάρισε αυτό που δεν χρειάζεσαι. Υπάρχουν οργανώσεις και φιλανθρωπικά κέντρα στην πόλη σου όπου μπορείς να δωρίσεις όλα αυτά τα πράγματα που δεν τα έχεις ανάγκη. Οι ντουλάπες μας γεμίζουν με ρούχα και η αποθήκη με αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούμε ποτέ ενώ υπάρχουν άνθρωποι-συμπολίτες μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Μπορείς ακόμη και στους γνωστούς σου, στον φίλο σου, στο γείτονα σου, να χαρίσεις κάτι που θα το χρειαστεί περισσότερο από εσένα. Μη τα πετάς, χάρισε τα.

Κάνε ποδήλατο. Δυστυχώς, μπορεί οι υποδομές στην πόλη να υστερούν κατά κάποιο τρόπο αλλά η μορφολογία της πόλης και οι υψομετρικές διαφορές μεταξύ των περιοχών ευνοούν την χρήση τους. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, το ποδήλατο είναι το πιο φιλικό μέσο προς το περιβάλλον για να μετακινηθείς μέσα στην πόλη. Λιγότερη ρύπανση αλλά και λιγότερη κυκλοφοριακή κίνηση.

https://www.instagram.com/p/BX-PJqOnE3F/?taken-by=larisaevents.gr

Καθάρισε μία περιοχή φυσικής ομορφιάς της πόλης σου. Η Λάρισα έχει τις δικές τις «οάσεις» και μπορεί να σου χαρίσει ανά πάσα στιγμή, μία βόλτα κοντά στην φύση και στο πράσινο. Είναι κρίμα όμως να μην σεβόμαστε τις περιοχές αυτές. Κάνε μία βόλτα με τους φίλους σου και προσπάθησε να συμβάλεις στον καθαρισμό αυτών των περιοχών. Μία ομαδική εκδρομή με φίλους, με γάντια και σακούλες, και έχεις ήδη προσφέρει πολλά στην πόλη σου αλλά και στο περιβάλλον. Η περιβαλλοντική συνείδηση, όχι μόνο για όσα υπάρχουν γύρω μας, αλλά για όλον τον πλανήτη, είναι καθοριστικός παράγοντας για μία καλύτερη ζωή.

Γίνε εθελοντής. Μάθε τους εθελοντικούς οργανισμούς που υπάρχουν στην πόλη σου και πάρε μέρος. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος από την καθημερινότητα σου, είναι εύκολο, γρήγορο και πολύτιμο. Αγαπάς τα ζώα, το περιβάλλον ή τους ανθρώπους; Σίγουρα θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει ενώ έχεις να μάθεις πολλά!

Πες ναι στην απαγόρευση του καπνίσματος. Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες αποτελεί δεδομένο το να μην καπνίζεις σε κλειστούς χώρους. Καιρός να εφαρμοστεί και στην δική μας πόλη και να αποτελέσουμε ένα σημαντικό παράδειγμα!

Όλοι αγαπάμε την πόλη μας και θέλουμε να την δούμε ακόμη καλύτερη!

Φωτογραφία εξωφύλλου από  evgenia.chrst 

Related posts

Αυτά είναι τα πράγματα που σίγουρα δεν ξέρεις για την Λάρισα, ακόμα και αν είσαι γνήσιος Λαρισαίος!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΜΟΥΛΗ

Ο άνθρωπος που μπορεί να βάλει μυαλό στον Λαρισαίο οδηγό

admin

12 tips για να μην σου βγει ξινή η νυχτερινή σου έξοδος στη Λάρισα

admin

Αφήστε ένα σχόλιο

X