Woman's Corner

4 τρόποι για να αντιμετωπίσετε τους ανθρώπους που δεν σε σας σέβονται

Στη ζωή συναντάμε ανθρώπους των οποίων οι προθέσεις είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθούν.

Υπάρχουν άνθρωποι που κρύβουν βαθιά μέσα τους τα συναισθήματά τους, ενώ κάποιο άλλοι μπορεί να σας απογοητεύσουν εκεί που δεν το περιμένατε.

Στη σημερινή εποχή η αγένεια είναι κοινό χαρακτηριστικό για πολλούς ανθρώπους. Έχει γίνει η νέα τάση. Αλλά θα μπορούσε επίσης να σημαίνει αδιαφορία για τον κόσμο ή την ανάγκη να κρύψει κάποιος ότι είναι ευάλωτος.

Ακόμη και οι καλοί φίλοι και τα μέλη της οικογένειάς σας μπορούν να επιδείξουν εξαιρετική περιφρόνηση που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σας. Υπάρχει μια επιθυμία να υπερασπιστούμε το εγώ μας, αλλά υπάρχει και μια σχέση συγγένειας και αγάπης. Μερικές φορές ακόμη και οι απλές ερωτήσεις μπορούν να μας βλάψουν, είτε αυτές που έγιναν χωρίς νόημα είτε αυτές που έγιναν με αλαζονεία.

Έχετε κάθε δικαίωμα να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και να πείτε τι σκέφτεστε. Γι αυτό παρακάτω θα δείτε 4 τρόπους για αποφύγετε τους αγενείς ανθρώπους.

Χαμογελάστε.     

Όταν κάποιος είναι αγενής, συχνά αισθάνεστε θυμωμένοι και θέλετε να πληρώσετε με το ίδιο νόμισμα. Είναι μια αυτόματη αντίδραση, αλλά μπορείτε να μάθετε να ελέγχετε τον θυμό σας, γιατί αξίζει τον κόπο. Από εδώ και πέρα, μάθετε να χαμογελάτε. Το χαμόγελο αιφνιδιάζει τους αγενείς και εκείνους που σας προκαλούν. Μάθετε να είστε ήρεμοι σε περίπτωση που συναντήσετε αυτούς τους ανθρώπους. Συχνά το να απαντήσετε με τον ίδιο τρόπο είναι ο εύκολος δρόμος, όμως το μόνο που θα πετύχετε με αυτή την αντίδραση είναι να νιώσετε άσκημα.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα. 

Αν κάποιος αστειεύεται μαζί σας και σκέφτεστε ότι είναι αγενής, τότε δημιουργείται μια ατελείωτη αλυσίδα αρνητικότητας και εχθρότητας. Απλά πρέπει να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να ηρεμήσετε, έτσι ώστε να μην πείτε κάτι που θα το μετανιώσετε μετά. Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να αντιδράσουν σε οποιαδήποτε αγένεια με περισσότερη αγένεια.

Μην το παίρνετε προσωπικά.

Είναι πάντα σημαντικό να εξετάσετε την προοπτική του άλλου ατόμου. Μπορείτε να επιλέξετε να φύγετε με αξιοπρέπεια και σεβασμό αντί να σχεδιάζετε σχέδια εκδίκησης που είναι άχρηστα και ανόητα μακροπρόθεσμα. Πρέπει να προσπαθήσετε να μείνετε μακριά από κάτι που μπορεί να βλάψει και τις δύο πλευρές εξίσου. Όταν κάποιος είναι αγενής, αποκαλύπτει μόνο ποιος είναι πραγματικά και δεν χρειάζεται να το πάρετε προσωπικά.

Πείτε «Ευχαριστώ».

Εκφράζοντας ευγνωμοσύνη σε κάποιον που σας προσβάλει είναι πολύ δύσκολο, αλλά εάν το πετύχετε τότε θα φανείτε πολύ πιο ώριμοι από τον άλλον. Ένα «ευχαριστώ» κάνει το άτομο να συνειδητοποιήσει την λανθασμένη συμπεριφορά του.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις τέσσερις φόρμουλες μπορείτε εύκολα να αποφύγετε αγενείς ανθρώπους χωρίς να γίνετε και εσείς το ίδιο αγενείς. Η ζωή είναι σύντομη και δεν χρειάζεται να σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο σας σε καταστάσεις όπως αυτή. Ζήστε τη ζωή ειρηνικά, γιατί σήμερα οι άνθρωποι δεν φαίνεται να έχουν και να θέλουν ειρήνη.

olagiatingunaika.gr

Related posts

Τι να φορέσω στο γραφείο: Τα βασικά ρούχα για να είσαι πάντα κομψή

larisaevents

Δέκα τρόποι να προετοιμάσετε το παιδί σας για το σχολείο

Iωάννα Μπράχου

Αερόβια άσκηση ή Ασκήσεις με βάρη; Τι είδος γυμναστικής να επιλέξεις

Iωάννα Μπράχου

Αφήστε ένα σχόλιο

X