CAR+MOTO, Life

Μαγεύει το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet i1000x600 - Μαγεύει το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Όταν ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί τη λέξη «αισθησιακό» στο επίσημο δελτίο Τύπου αναφερόμενος στο design του μοντέλου, καταλαβαίνεις πως έχεις να κάνεις με κάτι ιδιαίτερο. Ένα μοντέλο που όπως λένε οι Γερμανοί «καθορίζει την απόλυτη πολυτέλεια του μέλλοντος».

1 (2)

Διθέσιο με παρόμοιο σώμα με την κλειστή εκδοχή, μήκους 5.7m, με τεράστια χρωμιωμένη γρίλια εμπρός, ατελείωτο καπό (που ανοίγει σε δύο μέρη!), με πίσω μέρος ‘πιο κουπέ πεθαίνεις’ αλλά πλέον με σπέσιαλ οροφή που περιλαμβάνει φύλλα χρυσού. Για τόση πολυτέλεια μιλάμε. Βαμμένο σε χρώμα «Nautical Blue Metallic» που έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τα στοιχεία χρωμίου που απλώνονται απ’ άκρη, σ’ άκρη.

Πατάει πάνω σε σχεδιασμένους αποκλειστικά για αυτό τροχούς 24 ιντσών ενώ το κομμάτι πίσω από τα δύο καθίσματα σχεδιάστηκε με στόχο να θυμίζει κατάστρωμα γιοτ. Τα φωτιστικά σώματα είναι λεπτά και τονίζουν το πλάτος του οχήματος ενώ στα ξεχωριστά στοιχεία του πίσω μέρος συγκαταλέγονται ο διαχύτης με πλαίσιο αλουμινίου και οι αεραγωγοί πίσω από τους θόλους των τροχών.

Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet n640 - Μαγεύει το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet αποτελεί φόρο τιμής στην αυτοκινητική «haute couture», των ξεχωριστών καμπριολέ, με πολλά μέρη του οποίου να είναι φτιαγμένα από ανθρώπινο χέρι. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην παρουσίασή του, «συνδυάζει το κλασικό με την έξυπνη ομορφιά, τη συναισθηματική εμφάνιση με την τεχνολογία».

Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet d640tall - Μαγεύει το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Το εσωτερικό παραμένει το ίδιο πολυτελές αν και ο σχεδιασμός του προσπαθεί να είναι μινιμάλ. Σε αυτό βοηθάει το γεγονός πως οι περισσότερες λειτουργίες καθορίζονται μέσω φωνητικών εντολών και όχι διακοπτών. Έτσι διαθέτει μόνο ελάχιστα σημεία όπου επεμβαίνει… χέρι, τρεις αεραγωγούς τοποθετημένους τον έναν δίπλα στον άλλο και μία ξεχωριστή ιδέα: μπλε οπτικές ίνες που διέπουν το ταμπλό και οπτικοποιούν τη ροή ενέργειας της κινητήριας δύναμης.

Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet m640tall - Μαγεύει το Vision Mercedes-Maybach 6 CabrioletVision Mercedes Maybach 6 Cabriolet e640 - Μαγεύει το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Όσα στοιχεία/πληροφορίες χρειάζεται ο οδηγός, παρουσιάζονται σε δύο head-up displays στο παρμπρίζ, με εξαίρεση όσα διαβάζει στα δύο ρετρό, ανεξάρτητα στρογγυλά όργανα πίσω από το τιμόνι. Ένας συνδυασμός που από τον κατασκευαστής χαρακτηρίζεται «hyperanalogue», συνδυάζοντας δηλαδή το χθες με το αύριο. Οι υπόλοιπες πληροφορίες παρουσιάζονται μέσω της γυάλινης επιφάνειας που διέπει το πάνω μέρος του ταμπλό.

Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet a640 - Μαγεύει το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Οι Γερμανοί έχουν τοποθετήσει ακόμα και βιομετρικούς αισθητήρες που αναγνωρίζουν και καταγράφουν την συμπεριφορά και την διάθεση των επιβατών! Το υλικό επιλογής είναι υψηλής ποιότητας δέρμα nappa σε χρώμα Crystal White.

Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet o640tall 532x750 - Μαγεύει το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Και εδώ οι σχεδιαστές της Mercedes επιδίωξαν να δώσουν εικόνα ενός γιοτ, με την παρουσία ενός διακριτικού διαχωριστικού που παρουσιάζεται περιμετρικά σε όλη τη καμπίνα, δημιουργώντας αυτό που χαρακτηρίζουν ως «πολυτελές ανοιχτώ lounge 360 μοιρών». Χρησιμοποιείται πολύ το rose gold χρώμα στις μικρές λεπτομέρειες του εσωτερικού, που δένει αρμονικά με το nappa.Ένα ακόμα ξεχωριστό στοιχείο του εσωτερικού αποτελεί το ξύλινο πάτωμά του, που διαθέτει επίσης φύλλα αλουμινίου.

Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet p640tall - Μαγεύει το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Πρόκειται για ηλεκτρικό πρωτότυπο που προσφέρει 750 άλογα, μέσω τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων που εξασφαλίζουν τετρακίνηση, επιτάχυνση 0-100 σε λιγότερα από τέσσερα δευτερόλεπτα και αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων από τις μπαταρίες που είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του οχήματος. Η Mercedes υπόσχεται φόρτιση που επαρκεί για κίνηση 100 χιλιομέτρων μέσα σε μόλις 5 λεπτά.

Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet g640 - Μαγεύει το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Με το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet η μάρκα συνεχίζει την παράδοση δημιουργίας δραματικών, φουτουριστικών πρωτοτύπων, η λίστα των οποία περιλαμβάνει ακόμα τα Vision EnerG‑Force (Los Angeles, November 2012), AMG Vision Gran Turismo (Sunnyvale, 2013), Vision Tokyo (Tokyo 2015).

Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet l640tall - Μαγεύει το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

 

Πηγή: newsauto.gr

X