Γεύσεις

Αντιοξειδωτική σαλάτα με κινόα, λιναρόσπορο και μούρα

21131007 00970 antioksidotiki salata me kinoa 430x575 - Αντιοξειδωτική σαλάτα με κινόα, λιναρόσπορο και μούρα

Υλικά

    • 1/3 φλιτζανιού κινόα
    • 1 μαρούλι σαλάτα πλυμένη, στραγγισμένη
    • 5-6 φύλλα κόκκινη λόλα πλυμένη, στραγγισμένη
    • 5-6 φύλλα ραντίτσιο χοντροκομμένο με το χέρι
    • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
    • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
    • 1 κουτ. σούπας goji berries (αποξηραμένα)
    • 1 κουτ. σούπας blueberries (αποξηραμένα ή φρέσκα)
    • ½ κουτ. γλυκού λιναρόσπορο

Για το dressing

  • 1½ κουτ. σούπας πετιμέζι ροδιού (θα το βρείτε στην αγορά)
  • 1/3 φλιτζανιού αγουρέλαιο ή εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό (αφρίνα)

Διαδικασία

Μουσκεύετε τα goji berries σε νερό για 10 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα blueberries, τότε τα μουσκεύετε και αυτά.

Ξεπλένετε καλά την κινόα και τη βάζετε να βράσει σε 750ml περίπου νερό για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα σπόρια και να ανοίξουν. Στραγγίζετε καλά και την αφήνετε στην άκρη.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά. Κόβετε με το χέρι τα μαρούλια σε χοντρά κομμάτια και τα αναμιγνύετε σε μεγάλο μπολ σαλάτας με το ραντίτσιο, τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο και τη στραγγισμένη κινόα. Στραγγίζετε καλά τα goji berries και τα blueberries (αν είναι αποξηραμένα) και τα σκορπάτε από πάνω.

Χτυπάτε τα υλικά για το dressing σε γυάλινο βαζάκι καλά κλεισμένο και περιχύνετε τη σαλάτα.

 

Πηγή: olivemagazine.gr

1 (2)
X