Γεύσεις

5 συμβουλές για να απογειώσεις τον καφέ σου

esquire 1523432733 1024x577 - 5 συμβουλές για να απογειώσεις τον καφέ σου

Θέλεις να φτιάξεις τέλειο καφέ στο σπίτι αλλά δεν μπορείς να τον πετύχεις;

1 (2)

Εμείς σου έχουμε 5 συμβουλές για να απολαύσεις καφέ με ιδανικό άρωμα και γεύση στο σαλόνι του σπιτιού σου.

1. Φρόντισε να είναι φρέσκος

Όσο πιο φρέσκος είναι ο καφές, τόσο πιο έντονη είναι η γεύση του και τα αρώματά του. Φρόντισε να τον καταναλώνεις σε διάστημα 5 με 6 εβδομάδων από τη μέρα που θα ανοίξεις τη συσκευασία και διατήρησέ τον σε δροσερό περιβάλλον, χωρίς να αλλάζει διαρκώς η θερμοκρασία του.

stir 2102 1523437246 - 5 συμβουλές για να απογειώσεις τον καφέ σου

Χωρίς ποιοτικά υλικά, είναι απίθανο να δημιουργήσεις τον τέλειο καφέ. Δοκίμασε όλες τις ποικιλίες, ενημερώσου για την προέλευση του καφέ, τη διαδικασία παραγωγής του και διάλεξε αυτήν που ταιριάζει περισσότερο στις γεύσεις σου. Μία καλή ποικιλία θα απογειώση το ρόφημά σου!

3. Βρες τις ρίζες του

Πολλοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τη γεύση του καφέ. Μάθε για την καταγωγή του καφέ και ψάξου για τις διάφορες ποικιλίες που υπάρχουν ανά τον κόσμο. Το κλίμα, το υψόμετρο και η διαδικασία συγκομιδής επηρεάζουν άμεσα το τελικό προϊόν.

barista coffee 3 1024x683 - 5 συμβουλές για να απογειώσεις τον καφέ σου

4. Δώσε βάση στο νερό

Το νερό είναι ένα από τα σημαντικότερα συστατικά του καφέ. Η ποιότητα του νερού μπορεί να καταστρέψει ή να απογειώσει τον καφέ σας, καθώς επιτρέπει να απελευθερώσει όλα τα αρώματα και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη γεύση.

6. Μάθε τα μυστικά των ειδικών

Ζήτα από κάποιον φίλο σου barista να σου δώσει μερικά tips για τον καφέ σου. Δες εδώ τα μεγαλύτερα λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις καφέ και χάνεις τα πολύτιμα οφέλη του!

 

X