Λάρισα, Πολιτισμός

“3 το πρωί” στο Γενί τζαμί

3 το πρωί - "3 το πρωί" στο Γενί τζαμί

Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Open Nights που διοργανώνει η ομάδα χοροθεάτρου OFF ART και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας,παρουσιάζεται η παράσταση: “3 το πρωί” της ομάδας χορού Quo Vadis την Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 21:30, στο Γενί τζαμί.

1 (2)

Είσοδος ελεύθερη. 

Το έργο αποτελεί μία έρευνα γύρω από τη δυναμική του αριθμού Τρία. Τα κοινωνικά, θρησκευτικά και ψυχολογικά στοιχεία που δημιουργεί και πώς αυτά ενυπάρχουν και παρουσιάζονται μέσα στο κινούμενο σώμα ως αναμνήσεις, νόρμες και στερεότυπα.

Επιπλέον, ερευνάται η εικαστική του εφαρμογή, καθώς διαιρεί το χώρο στις διαστάσεις του (μήκος, πλάτος, ύψος) δημιουργώντας την προοπτική, τριγωνικά σχήματα και σχέσεις χώρου μεταξύ των κινούμενων σωμάτων.

Διαιρεί επίσης και το χρόνο (παρόν, παρελθόν, μέλλον) δίνοντας
εργαλεία όπως ο κανόνας, η συγχρονισμένη και ασυγχρόνιστη κίνηση και αφήνοντας να φανεί η ψευδαίσθηση της ανάμνησης και πρόβλεψης την ίδια στιγμή.

Το έργο διαδραματίζεται σε μια υποφωτισμένη σκηνή, γεμάτη πούπουλα.

Τρεις γυναίκες, παλεύουν στις 3:00 το πρωί με την κούραση, την αυπνία, τα οράματα και τους εφιάλτες τους, αφήνοντας τελικά την αίσθηση ενός κοινού βιώματος μέσα από την ιδιαίτερη διαφορετικότητα της κάθε μιας.

Χορογραφία: Ζαφειρία Τσιρακάκη
Χορεύουν: Δανάη Πάνου, Κατερίνα Αθανασιάδη, Ζαφειρία Τσιρακάκη
Δραματουργική επιμέλεια : Χρήστος Σάντα Μαρία

Σεμινάρια

Παράλληλα η ομάδα θα πραγματοποιήσει 2 σεμινάρια το Σάββατο 10 Μαρτίου στο Μύλο του Παππά.

10:00 -11:30 Σεμινάριο Τεχνικής Graham με την Κατερίνα Αθανασιάδη

Η τεχνική της Martha Graham είναι η πρώτη τεχνική σύγχρονου χορού και δημιουργήθηκε από την ίδια στις αρχές του 20ου αιώνα με σκοπό να περάσει μέσα από το έργο της η ενέργεια του ζωντανού κόσμου. Εφήυρε μια νέα κινησιολογική γλώσσα και τη χρησιμοποίησε για να εκφράσει το πάθος, την οργή, την έκσταση, αισθήματα συνυφασμένα με την ανθρώπινη κατάσταση. Την ανέπτυξε μέσα από ατέλειωτους πειραματισμούς σε βασικές ανθρώπινες κινήσεις και τη θεμελίωσε στη διαρκή εναλλαγή της σύσφιξης (contraction) και χαλάρωση (release) σε απόλυτο συνδυασμό με την εκπνοή και την εισπνοή.

11:30- 13:00 Σεμινάριο σύγχρονου χορού (Release) με την Δανάη Πάνου.

Στη τεχνική Release περιλαμβάνεται η κίνηση σε όλα τα επίπεδα,η επαφή με το πάτωμα και η έντονη χρήση της σπονδυλικής στήλης. Γυμνάζει όλο το σώμα και αφυπνίζει την αίσθηση του προσανατολισμού, της μουσικότητας και του εαυτού.

Κόστος: το ένα 12 ευρώ & τα δύο 20 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ 6908601999 και στο offartdance@gmail.com

X