Εάν λοιπόν η έλλειψη της σεξουαλικής επιθυμίες σας έχει χτυπήσει την πόρτα παρακάτω θα μάθετε μερικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Η μείωση του σεξουαλικού ενδιαφέροντος παρατηρείται πιο συχνά στις γυναίκες και τις περισσότερες φορές σχετίζεται με προβλήματα διάθεσης. Στην περίπτωση που ο ένοχος δεν είναι ο σύντροφός σας, αλλά η μειωμένη σεξουαλική διάθεση οφείλεται στη ψυχολογική πίεση, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν ειδικό ψυχικής υγείας.

Αν η κύρια αιτία του προβλήματος δεν είναι τόσο το άγχος, τότε μπορεί να φταίει η μακροχρόνια σχέση. Η διατήρηση μίας ενδιαφέρουσας σεξουαλικής ζωής αποτελεί προϋπόθεση για τη διατήρηση μίας καλής ερωτικής σχέσης, αλλά ευτυχώς όταν και οι δύο σύντροφοι το επιθυμούν είναι σχετικά εύκολο να βελτιωθεί η ερωτική ζωή του ζευγαριού.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντικό να συζητήσετε με τον σύντροφό σας και να διερευνήσετε και τα δικά του συναισθήματα σχετικά με το θέμα. Είναι πολύ πιθανό να έχει και εκείνος ανάλογα συναισθήματα αν κάνετε σεξ πάντοτε την ίδια ημέρα της εβδομάδας, στο ίδιο μέρος και με τον ίδιο τρόπο. Μιλήστε ανοιχτά και προτείνετε νέα πράγματα. Η επικοινωνία αυτή θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά.