Λάρισα, Πολιτισμός

Τα παιδιά έφτιαξαν Χριστόψωμο στο Πάρκο των Ευχών

DSC 0053 683x1024 - Τα παιδιά έφτιαξαν Χριστόψωμο στο Πάρκο των Ευχών

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών για τα Χριστούγεννα, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας βγήκε από το καθιερωμένο του πρόγραμμα, δίνοντας ραντεβού με τους μικρούς φίλους στο Πάρκο των Ευχών.

1 (2)

Καθημερινά άνθρωποι του Μουσείου υποδέχονταν στο Παιχνιδόκουτο  πλήθη μαθητών για χριστουγεννιάτικα ζυμώματα.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά μάθαιναν για την παράδοση και τους συμβολισμούς του ψωμιού των Χριστουγέννων και στη συνέχεια συμμετείχαν σε εργαστήρια, φτιάχνοντας το παραδοσιακό Χριστόψωμο, το οποίο κεντούσαν  με φαντασία και εορταστική διάθεση.DSC 0027 1024x683 - Τα παιδιά έφτιαξαν Χριστόψωμο στο Πάρκο των Ευχών

Καθοριστική ήταν η συμβολή του Λαρισαίου αρτοποιού κ. Γιώργου Αντωνιάδη, ο οποίος καθημερινά πρόσφερε τη ζύμη των εργαστηρίων και μάθαινε στους μικρούς φίλους του Μουσείου τα μυστικά της παρασκευής και του στολίσματος του Χριστόψωμου.

Τα παιδιά έφευγαν από το Παιχνιδόκουτο του Πάρκου των Ευχών με το δικό τους ομορφοστολισμένο ψωμί των Χριστουγέννων, που ήταν πλέον έτοιμο για ψήσιμο.DSC 0188 1024x521 - Τα παιδιά έφτιαξαν Χριστόψωμο στο Πάρκο των Ευχών

mm
Νιώθω υπερήφανος για όλα όσα δημιουργούμε καθημερινά στο larisaevents.gr. Όντας ο υπεύθυνος όλου του περιοδικού δουλειά μου είναι να διατηρώ τις ισορροπίες, να συντονίζω τη συντακτική ομάδα και να παράγω ιδέες. Μια καθημερινή τρέλα, μια καθημερινή καψούρα!
X