Lifestyle, Viral

Blue Monday | Τι είναι και πως να παραμείνεις χαρούμενος

timthumb - Blue Monday | Τι είναι και πως να παραμείνεις χαρούμενος

Ήρθε, λοιπόν, εκείνη η μέρα του χρόνου που σύμφωνα με “επιστήμονες” είναι η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου. Ναι φυσικά μιλάμε για την Blue Monday, και όχι δεν είναι μπλε όλα γύρω σου. Είναι μία μέρα που ίσως να μην είσαι στο mood για να βγεις έξω με χαρά να κάνεις τις βόλτες σου και είσαι λίγο παραπάνω καταθλιπτικός από τις άλλες μέρες, (ένα δράμα λίγο πολύ όλοι το κουβαλάμε). Αν είσαι από αυτούς που το δράμα είναι η ζωή τους, σήμερα είναι μέρα σου!! Ζήστην όσο πιο δραματικά μπορείς! (αστειεύομαι χαχα)

Ας πάρουμε τα πράγματα ένα ένα…

Τι είναι η Blue Moday;

Η “Μπλε Δευτέρα” υπολογίζεται με τη χρήση μιας σειράς παραγόντων σε έναν (όχι ιδιαίτερα επιστημονικό) μαθηματικό τύπο. Οι παράγοντες είναι: ο καιρός, το επίπεδο του χρέους (συγκεκριμένα, η διαφορά μεταξύ χρέους και η ικανότητά μας να πληρώνουμε), ο χρόνος από τα Χριστούγεννα, ο χρόνος από την αποτυχία των ψηφισμάτων του νέου έτους, τα χαμηλά επίπεδα κινητικότητας και το αίσθημα να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου. Αρχικά σχεδιάστηκε από μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων, αλλά τώρα έχει γίνει ένα ετήσιο γεγονός.

Η “Μπλε Δευτέρα” σύμφωνα με τον παρακάτω τύπο, υπολογίστηκε για σήμερα 15 Ιανουαρίου 2018.nintchdbpict000292596711 300x165 - Blue Monday | Τι είναι και πως να παραμείνεις χαρούμενος

 

Σύμφωνα με τον τύπο,η ημερομηνία αναφέρεται γενικά ότι πέφτει την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, αλλά μπορεί και την δεύτερη ή την τέταρτη Δευτέρα, ή ακόμα και τη Δευτέρα της τελευταίας εβδομάδας του Ιανουαρίου. Όλο αυτό ξεκίνησε στις 24 Ιανουαρίου 2005.

Τρόποι και λόγοι να είσαι χαρούμενος σήμερα

Άσκηση. Βγες για έναν περίπατο, για έναν κάφε, ξεκίνα μία δραστηριότητα ή ακόμα απόλαυσε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σου, θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από την αίσθηση κατάθλιψης.

Η μέρα μεγαλώνει καθημερινά. Βρισκόμαστε πολύ πέρα από τη συντομότερη ημέρα του χρόνου – το Χειμερινό Ηλιοστάσιο ήταν στις 21 Δεκεμβρίου – που σημαίνει ότι κάθε μέρα θα έχουμε λίγο περισσότερο ήλιο να αξιοποιήσουμε τη μέρα μας.

Είναι εκπτώσεις! Δεν χρειάζεται κάτι άλλο να πω. Έχουν ξεκινήσει οι εκπτώσεις εδώ και αρκετές μέρες και η αγορά της Λάρισας είναι μεγάλη και σε περιμένει να ψωνίσεις τα αγαπημένα σου ρούχα σε καλύτερες τιμές.

Δες σειρές (κωμωδίες). Αν χρειάζεσαι περισσότερους λόγους για να παραμείνεις κουλουριασμένος κάτω από κουβέρτες στον καναπέ, η αγαπημένη σειρά μας σειρά Friends, είναι διαθέσιμη τώρα στο Netflix. Καθίσε και απόλαυσε την και πίστεψέ με, θα είναι πάντα εκεί για σένα.

Να είσαι ευγενικός. Σήμερα είναι ένας ακόμη λόγος να είσαι ευγενικός, διότι οι απλές πράξεις ευγένειας και ευγένειας μπορούν να βελτιώσουν τη ψυχική σου υγεία και ακόμη και να μειώσουν τον φυσικό πόνο σύμφωνα με την έρευνα.

Τέλος, κάνε ένα πλάνο ώστε στο τέλος του χρόνου να είσαι λίγο περισσότερο πλούσιος. Ξέρω είναι εκπτώσεις, έχουν περάσει και τα Χριστούγεννα, που όσο όμορφη γιορτή του χρόνου και αν είναι, είναι και πολυέξοδη, αλλά… αν ξεκινήσεις από τώρα Ιανουάριο, κάθε μέρα να κρατάς κάποια χρήματα στην άκρη, σκέψου πόσα θα έχεις μαζέψει μέχρι το Δεκέμβριο.

mm
Μεγάλωσα εκεί απ' όπου κατάγεται η "δέκατη μούσα". Λατρεύω το junk food, τη φωτογραφία, τα ταξίδια, τις σειρές, να γράφω και φυσικά το δράμα μου.