Λάρισα, Πολιτισμός

1600 μαθητές σχολείων της Λάρισας στο Μουσικότροπο

thumbnail pianjr 003 1024x682 - 1600 μαθητές σχολείων της Λάρισας στο Μουσικότροπο

Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μουσικότροπο, διοργανώνει εκπαιδευτικά πρωινά με το μοναδικό σχήμα Piandaemonium, 6 πιάνα – 12 Πιανίστες στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου και το παρακολούθησαν 800 μαθητές σχολείων της Λάρισας και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 με άλλους τόσους.

Η παρουσίαση του προγράμματος σε μαθητές είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Η ‘βεντάλια’ των έξι πιάνων με ουρά που σχηματίζεται οπτικά, το μέγεθος του ήχου, η διαφορετικότητα των στιλ της μουσικής καθώς και οι εναλλαγές των προσώπων στα έργα του προγράμματος, κάνουν τις συναυλίεςτου Piandaemonium ιδιαίτερα ελκυστικές, κι αυτό αποδείχθηκε την Παρασκευή όπου οι μαθητές το παρακολούθησαν με προσήλωση κι ενθουσιασμό!pianjr 001 1024x683 - 1600 μαθητές σχολείων της Λάρισας στο Μουσικότροπο

Σε κάθε έργο πριν ερμηνευτεί, γίνεται μια περιγραφή με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του, ώστε να γίνει κατανοητό στα παιδιά.

Στο τέλος κάθε παράστασης ακολουθεί διάλογος με τους μαθητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις στους “ πιανδαιμόνιους” για τον τρόπο που συνεργάζονται, για την επιλογή των έργων, την τοποθέτηση των έξι πιάνων με ουρά και πλήθος άλλων ερωτήσεων που έδειχναν το μέγεθος της εντύπωσης που τους προκάλεσε αυτή η εκπαιδευτική συναυλιακή συνάντηση.thumbnail pianjr 002 1024x682 - 1600 μαθητές σχολείων της Λάρισας στο Μουσικότροπο

Να υπενθυμίσουμε ότι σ’ αυτές τις παραστάσεις η ΔΕΥΑΛ έπαιξε αποφασιστικό ρόλο, αναλαμβάνοντας το οικονομικό αντίτιμο εξ ολοκλήρου του κάθε μαθητή.

Μια τέτοια κίνηση επενδύει στην παιδεία και τον πολιτισμό!

mm
Νιώθω υπερήφανος για όλα όσα δημιουργούμε καθημερινά στο larisaevents.gr. Όντας ο υπεύθυνος όλου του περιοδικού δουλειά μου είναι να διατηρώ τις ισορροπίες, να συντονίζω τη συντακτική ομάδα και να παράγω ιδέες. Μια καθημερινή τρέλα, μια καθημερινή καψούρα!