Λάρισα, Πολιτισμός

Βάλτε ένα χεράκι να ξαναφτιάξουμε τη φάτνη

φατνη - Βάλτε ένα χεράκι να ξαναφτιάξουμε τη φάτνη

Δυστυχώς, η φάτνη της Κεντρικής πλατείας, δεν υπάρχει πια. Κάηκε ολοσχερώς το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Το γιατί και το πώς δεν το γνωρίζουμε. Η πυροσβεστική συνεχίζει την έρευνα για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Γεγονός όμως είναι πως χάθηκαν οι κούκλες που είχαν φτιάξει με αγάπη και μεράκι οι αείμνηστοι ιδρυτές του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα, η Σοφία Φουτζοπούλου και ο Κώστας Χατζηανδρέου, κούκλες κειμήλια, κούκλες έργα τέχνης. Κομμάτι της ιστορίας της πόλης, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αυτές τις κούκλες φρόντιζε η υπεύθυνη του κουκλοθίασου Φωτεινή Καλούδη με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι. Γιατί οι κουκλοπαίκτες δε θεωρούν τις κούκλες πράγματα, τις λογαριάζουν ανθρώπους, έχουν κάτι από την ψυχή τους.

Αλλά δε θα το βάλουμε κάτω. Η Φωτεινή λέει, πάντα να ξαναρχίζουμε.24891400 10214906918136252 900882971 n - Βάλτε ένα χεράκι να ξαναφτιάξουμε τη φάτνη

Γι’ αυτό καλεί όσους ενδιαφέρονται, όσους δε θέλουν να μείνουμε χωρίς φάτνη χριστουγεννιάτικα, να βάλουν ένα χεράκι να τις ξαναφτιάξουμε.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στο προαύλιο του Μύλου του Παππά, μπροστά από το Κουκλοθέατρο, θα κολλήσουμε, θα ράψουμε, θα κόψουμε, θα φτιάξουμε καινούριους Ιωσήφ, Μαρία και Μάγους.

Και θα αποδείξουμε, ότι Χριστούγεννα, είναι η αγάπη εν δράσει.

mm
Νιώθω υπερήφανος για όλα όσα δημιουργούμε καθημερινά στο larisaevents.gr. Όντας ο υπεύθυνος όλου του περιοδικού δουλειά μου είναι να διατηρώ τις ισορροπίες, να συντονίζω τη συντακτική ομάδα και να παράγω ιδέες. Μια καθημερινή τρέλα, μια καθημερινή καψούρα!