Λάρισα, ΦοιτητοΛάρισα

Όμορφα μέρη για να διαβάσεις στη Λάρισα!

tumblr static tumblr static 2ypzf56eeickw4wk0w0cgc04 640 - Όμορφα μέρη για να διαβάσεις στη Λάρισα!

Βρισκόμαστε ήδη στο μήναΣεπτέμβριο, η εξεταστική συνεχίζεται, ενώ το κουδούνι στα σχολεία χτύπησε πριν από μία εβδομάδα. Σίγουρα, μια σωστή προετοιμασία αποτελεί το δυνατότερο παράγοντα της επιτυχίας. Και επειδή πολλές φορές, ο χώρος του σπιτιού μπορεί να μοιάζει βαρετός, υπάρχουν κάποιοι χώροι στη Λάρισα, οι οποίοι ενδείκνυνται για ανάγνωση, ή για ομαδικές εργασίες. Μάλιστα, σε κάποιους από αυτούς μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου ρόφημα ή ένα λαχταριστό γεύμα, που θα σε κάνει να πάρεις δυνάμεις και παράλληλα να νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στο σπίτι σου.

1 (2)
  1. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας “Κωνσταντίνος Κούμας”

%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF %CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82 2 1 - Όμορφα μέρη για να διαβάσεις στη Λάρισα!

Ιδρύθηκε το 1939 και όραμα της είναι να αποτελέσει την καρδιά του πολιτισμού και της παιδείας της Θεσσαλίας, καλύπτοντας τις διαφορετικές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των κατοίκων της. Λειτουργεί σε ένα μεγάλο, σύγχρονο κτίριο στην οδό 28ης Οκτωβρίου 9 και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παιδική βιβλιοθήκη, βιβλιοθήκη ενηλίκων, αμφιθέατρο 106 θέσεων και εκθεσιακό χώρο.

%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF %CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82 3 - Όμορφα μέρη για να διαβάσεις στη Λάρισα!

Στον πρώτο της όροφο θα συναντήσεις το αναγνωστήριο, όπου  μπορείς να διαβάσεις και να θαυμάσεις παράλληλα τη θέα του πεζόδρομου Κούμα. Μην ξεχνάς πως η βιβλιοθήκη διαθέτει μια πλούσια συλλογή βιβλίων με δυνατότητα αναζήτησης στο Διαδίκτυο, οπτικοακουστικό υλικό, αρχείο ημερήσιου τοπικού τύπου, εκπαιδευτικά πακέτα και επιτραπέζια παιχνίδια. Με αυτό τον τρόπο, αποτελεί με σιγουριά, το καταλληλότερο μέρος για ανάγνωση και έρευνα οποιουδήποτε επιστημονικού πεδίου.

 

  1. Λίντο Οργανισμός

%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF %CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82 4 - Όμορφα μέρη για να διαβάσεις στη Λάρισα!Επί της οδού Ηφαίστου, απέναντι από το Α’ Αρχαίο Θέατρο, βρίσκεται το γνωστό σε πολλούς Λαρισαίους καφέ και wine bar “Κλίμαξ”. Λίγα χρόνια μετά τη δημιουργία του, ακολούθησε η ανακαίνιση του ξενοδοχείου Λίντο και τη θέση του πήρε επίσημα πλέον ο Οργανισμός Λίντο, που βρίσκεται στο πρώτο και δεύτερο όροφο του κτιρίου. Ανεβαίνοντας τη σκάλα, θα συναντήσεις το πρώτο επίπεδο, έναν χώρο συνεργασίας, εκπαίδευσης και επιχειρηματικής αφετηρίας. Έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για ατομική ή ομαδική εργασία, διάβασμα, επαγγελματικά ραντεβού, meetings και study groups. Ο χώρος είναι ενιαίος, αλλά μπορούν να απομονωθούν συγκεκριμένα κομμάτια του για πιο κλειστές συζητήσεις. Πρόκειται για ένα μέρος αρκετά ζεστό και φιλόξενο, όπου δεν γίνεται να μην παρατηρήσεις από την πρώτη στιγμή την ιδιαίτερα πρωτότυπη διακόσμηση του με μικροέπιπλα και αντικείμενα σπιτιού από την εταιρία “shibui” που έχει την έδρα της στην Ελβετία.

images 1 - Όμορφα μέρη για να διαβάσεις στη Λάρισα!Εκεί θα βρεις γραφεία και άνετες θέσεις εργασίας, όπως επίσης δύο χαλαρούς καθιστικούς χώρους και βιβλιοθήκη. Στην είσοδο του χώρου βρίσκεται και η γραμματεία, που προσφέρει βασικές πληροφορίες και υποστήριξη, όποτε χρειαστείς.

  1. Wisedog

%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF %CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82 4 1 - Όμορφα μέρη για να διαβάσεις στη Λάρισα!

Στην οδό Σκυλοσόφου 3 βρίσκεται ο “σοφός σκύλος” ή αλλιώς Wisedog. Ένα παλιό μεταλλουργείο μετατράπηκε σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο, όπου οι ιδρυτές του κατάφεραν να συστεγάσουν τις δουλειές τους, τα ενδιαφέροντα τους και την ανάγκη τους για δημιουργία. Η αρχιτεκτονική, η γραφιστική, ο σχεδιασμός και ένα καφέ, ξεχωριστά αλλά και όλα μαζί συναντιούνται στο χώρο αυτό και αποτελούν μία καινοτόμο ιδέα των ιδιοκτητών.

%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF %CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82 5 - Όμορφα μέρη για να διαβάσεις στη Λάρισα!Εκεί λοιπόν, μπορείς και εσύ να βρεις τη δική σου θέση, ανάμεσα στα γραφεία και το καφέ, διαβάζοντας στη βιβλιοθήκη που διατηρεί το μαγαζί. Επιπλέον, το μέρος ξεχωρίζει για τη διακόσμηση του και τα στοιχεία που έχει κρατήσει από το παλιό κτίριο. Στον υπόγειο χώρο, που χρησιμοποιείται και από τους επισκέπτες σαν χώρος εργασίας/συνεργασίας, οργανώνονται εκθέσεις, σεμινάρια, workshops και διάφορα άλλα projects οποιουδήποτε ενδιαφέροντος.

 

*Οι φωτογραφίες είναι από το popaganda.gr

mm
Είμαι 23 χρονών,η Λάρισα είναι ο τόπος καταγωγής μου αλλά μένω στη Θεσσαλονίκη όπου τελειώνω αισίως τη Νομική σχολή.Πάθος μου είναι η δημοσιογραφία και το ποινικό δίκαιο!Λατρεύω το καλό φαγητό,τις όμορφες παρέες,τις διακοπές και τρελαίνομαι να ασχολούμαι με οτιδήποτε αφορά τη μόδα και το στυλ.
X