Λάρισα, Πολιτισμός

Διήμερο παραδοσιακής γεύσης στον «Ξενώνα Ραψάνης»

1 1 1024x576 - Διήμερο παραδοσιακής γεύσης στον «Ξενώνα Ραψάνης»

Ένα ενδιαφέρον «ταξίδι» στις μυρωδιές, τις τεχνικές παρασκευής και στα μικρά πολύτιμα μυστικά της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας αποτέλεσε το διήμερο με θέμα «Γεύσεις της παράδοσης» που πραγματοποίησε το διήμερο 9-10 Αυγούστου, ο «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης και τον Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης.

1 (2)

Μεγάλη η ανταπόκριση από μικρούς επίδοξους μάγειρες, που κατέκλυσαν την κουζίνα και τους βοηθητικούς χώρους του «Ξενώνα» για να μάθουν να ανοίγουν παραδοσιακό φύλλο για πίτα και να παρασκευάζουν σπιτική μαρμελάδα νεκταρίνι, υπό την καθοδήγηση των μελών  των δύο Συλλόγων της Ραψάνης, Μαρίνας Γαζέτα και Κικής Νικοπούλου, την πρώτη ημέρα της δράσης, ενώ τη δεύτερη την τιμητική τους είχαν τα παραδοσιακά σαρμαδάκια με αμπελόφυλλο, τα μυστικά των οποίων παρουσίασε η ταμίας του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης, Λουκρητία Οικονόμου.

Το διήμερο πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Παντοπωλείου Ν. Ζαμπρακούκου – Κεντρική πλατεία Ραψάνης.

 

 

 

mm
Νιώθω υπερήφανος για όλα όσα δημιουργούμε καθημερινά στο larisaevents.gr. Όντας ο υπεύθυνος όλου του περιοδικού δουλειά μου είναι να διατηρώ τις ισορροπίες, να συντονίζω τη συντακτική ομάδα και να παράγω ιδέες. Μια καθημερινή τρέλα, μια καθημερινή καψούρα!
X