Λάρισα, Πολιτισμός

Το εργαστήρι ιστορίας και πολιτισμού στην Έκθεση Τάκη Τλούπα

P6072672 1024x768 - Το εργαστήρι ιστορίας και πολιτισμού στην Έκθεση Τάκη Τλούπα

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη μόνιμη φωτογραφική έκθεση Τ. Τλούπα στο Μύλο του Παππά πραγματαποίησε το εργαστήρι ιστορίας και πολιτισμού του «Εργαστηρίου ζωής» του Κέντρου Πρόληψης νομού Λάρισας την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

1 (2)

Ο «κύκλος του σιταριού», που αποτελεί και τη θεματική της συγκεκριμένης έκθεσης, προσεγγίστηκε από την ομάδα του εργαστηρίου τόσο από καλλιτεχνική – φωτογραφική σκοπιά, όσο και τεκμηριωτικά, καθώς αποτελεί πηγή άντλησης πληροφοριών σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν στην αγροτική Θεσσαλία τις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Την επίσκεψη συντόνισαν μουσειολογικά η Αναστασία Πλίτση και ο Σωτήρης Φωλίνας, εκ μέρους του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων – τμήμα του οποίου αποτελεί η έκθεση Τλούπα – με τη συνδρομή της αρχαιολόγου Μάρθας Γαρδίκη και της φιλολόγου – ιστορικού Μαρίας Μπισμπιγιάννη, ενώ το εργαστήρι συνόδευσε ο Ανδρέας Αλμπάνης.

Η έκθεση παραμένει ανοιχτή για τους επισκέπτες Τρίτη – Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00  – 14:00  και η είσοδος είναι δωρεάν.

mm
Νιώθω υπερήφανος για όλα όσα δημιουργούμε καθημερινά στο larisaevents.gr. Όντας ο υπεύθυνος όλου του περιοδικού δουλειά μου είναι να διατηρώ τις ισορροπίες, να συντονίζω τη συντακτική ομάδα και να παράγω ιδέες. Μια καθημερινή τρέλα, μια καθημερινή καψούρα!
X