Λάρισα, Πολιτισμός

Το βινύλιο επιστρέφει στο Φεστιβάλ Πηνειού

15589676 1154588131324538 6880874421237609967 n - Το βινύλιο επιστρέφει στο Φεστιβάλ Πηνειού

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 8 μ.μ., πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ Πηνειού, ο γνωστός Λαρισαίος dj Γιάννης Καλλιμάνης θα μας ταξιδέψει παίζοντας βινύλια στη Χορευτική Σκηνή, με μουσικές  από τις χρυσές δεκαετίες του ’70, ’80, ’90

1 (2)

Τα σημερινά παιδιά δεν γνωρίζουν καν τις λέξεις βινύλιο, βελόνα και πλατό, ενώ στα μάτια τους η όψη ενός πικάπ φαντάζει σαν κάτι περίεργο.

Η μουσική πέρασε μέσα σε 60 χρόνια από το βινύλιο στην κασέτα, από την κασέτα στο CD, έγινε «φορητή» και τελικά συμπιέστηκε όσο δεν φανταζόμασταν ποτέ και έγινε Mp3.

Το βινύλιο δημιούργησε μια ολόκληρη κουλτούρα γύρω από τη μουσική, ο ήχος της βελόνας πάνω στο δίσκο έκανε εκατομμύρια ανθρώπους να χορέψουν σε ξέφρενους ρυθμούς, να συγκινηθούν, να ερωτευτούν, να ονειρευτούν και μόνο γι’ αυτό ένα πάρτι με βινύλια είναι… εμπειρία μοναδική!

Το βινύλιο είναι αξία διαχρονική. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αείμνηστος Στιβ Τζομπς πρωτοπόρος στην ψηφιακή τεχνολογία προτιμούσε όταν επέστρεφε σπίτι του να ακούει μουσική από βινύλιο. Εξάλλου, πολλοί καλλιτέχνες και μουσικά συγκροτήματα στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, κυκλοφορούν τα νέα τους άλμπουμ και σε έκδοση βινυλίου.

Το βινύλιο επιστρέφει στο Φεστιβάλ Πηνειού.

Γιατί το βινύλιο δεν είναι μόδα, αλλά ένας αυθεντικός τρόπος να ακούσει κανείς μουσική.

mm
Νιώθω υπερήφανος για όλα όσα δημιουργούμε καθημερινά στο larisaevents.gr. Όντας ο υπεύθυνος όλου του περιοδικού δουλειά μου είναι να διατηρώ τις ισορροπίες, να συντονίζω τη συντακτική ομάδα και να παράγω ιδέες. Μια καθημερινή τρέλα, μια καθημερινή καψούρα!
X