Λάρισα, Πολιτισμός

“Μπλε παιδότοπος της φαντασίας” στο Φεστιβάλ Πηνειού 2017

πδ1 - "Μπλε παιδότοπος της φαντασίας" στο Φεστιβάλ Πηνειού 2017

Το Καλλιτεχνικό σωματείο Art Gate, φέρνει στο Φεστιβάλ Πηνειού 2017 τον “Μπλε παιδότοπο της φαντασίας”, την πιο σύγχρονη μορφή “παιδικής χαράς” στην Ευρώπη.

1 (2)

Ονομάζεται “Imagination Playground” και ωθεί τα παιδιά να διαχειριστούν το περιβάλλον τους και να σχεδιάσουν τον δικό τους κόσμο!

Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα παιχνιδιού, τα Blue Blocks, από μη-τοξικό, αφρώδες υλικό σε έντονο μπλε χρώμα, ειδικά σχεδιασμένο για να ενθαρρύνει το αυθόρμητο, κατευθυνόμενο από το παιδί παιχνίδι – το είδος παιχνιδιού που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι κρίσιμης σημασίας για τη νοητική, κοινωνική, σωματική και συναισθηματική ανάπτυξή του.

Το παιχνίδι αποτελείται από κομμάτια σε διάφορα σχήματα, κύβοι, τουβλάκια, μακαρόνια, σωλήνες , τα οποία στοιβάζονται και συναρμολογούνται με απεριόριστους τρόπους, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και δίνοντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους μοναδικό παιχνιδότοπο.

Ήρθε η ώρα της φαντασίας!

Υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

mm
Νιώθω υπερήφανος για όλα όσα δημιουργούμε καθημερινά στο larisaevents.gr. Όντας ο υπεύθυνος όλου του περιοδικού δουλειά μου είναι να διατηρώ τις ισορροπίες, να συντονίζω τη συντακτική ομάδα και να παράγω ιδέες. Μια καθημερινή τρέλα, μια καθημερινή καψούρα!
X