Λάρισα, Πολιτισμός

Η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας

thumbnail DSC08344 - Η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας επισκέφθηκε η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Έφορος Εθνικών Ενδυμασιών του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών κ. Πέννυ Σακκοπούλου, η οποία βρέθηκε στη Λάρισα για εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Λάρισας.

1 (2)

Η κ. Σακκοπούλου  ξεναγήθηκε στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου από την Υπεύθυνη του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού, γνωρίζοντας πτυχές του παραδοσιακού και αστικού βίου στη Θεσσαλία πριν και μετά την Απελευθέρωση (1881).

Παράλληλα, συζήτησαν για τις φορεσιές, τα παραδοσιακά επαγγέλματα και τις παλαιές τεχνικές, επισημαίνοντας στοιχεία σχετικά με την εξέλιξή τους.

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε στην περιοδική έκθεση «Τέχνης Υφαντουργήματα» όπου είδε δείγματα θεσσαλικής υφαντικής σε συνομιλία με εικαστικά έργα από τη Συλλογή Γιώργου και Λένας Γουργιώτη.

Στην ξενάγηση παραβρέθηκε η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Λάρισας κ. Θέλμα Ζητονούλη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Δ. Τσιμπλακούλης, η γ.γ. κ. Παπαπούλιου, το μέλος του Δ.Σ. κ. Π. Σούρλα και οι Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/Βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Κ. Χατζημίχου και Η. Οικονομάκη.

X