Λάρισα, Μεσάνυχτα και κάτι

Η Λάρισα και εγώ…

IMG 3110 1024x766 - Η Λάρισα και εγώ…

Η πόλη σου, ο τόπος σου. Οι φίλοι και οι παρέες. Τα στέκια, τα στενά, τα μαγαζιά. Όλα αυτά, αλλά και τίποτα συγκεκριμένο. Τα πάντα είναι αυτά που την κάνουν ξεχωριστή, αλλά κυρίως όλα αυτά που ζεις και έζησες εδώ.

1 (2)

Αναμνήσεις μάλλον είναι. Ανεξίτηλα χαραγμένες μνήμες, τόσο ευχάριστες όσο και δυσάρεστες. Στιγμές που έζησες. Κάθε στενό, κάθε γωνία έχει να σου πει μια ιστορία. Κάτι θα έρθει στο μυαλό σου και θα σε κάνει να νοσταλγήσεις στιγμές, γεγονότα. Κάτι θα σε κάνει να κλάψεις, κάτι να χαμογελάσεις. Είναι η πόλη έτσι και όλα αυτά που ζήσαμε εδώ τόσα πολλά και δυνατά.

Κάθε φορά που σκέφτομαι την πόλη μου, οι πρώτες εικόνες που μου έρχονται στο μυαλό είναι αυτές του κέντρου. Ξεφυλλίζω το άλμπουμ των αναμνήσεων, χαζεύω ασπρόμαυρες εικόνες.  Η πλατεία Ταχυδρομείου που οδηγεί στα μαγαζιά, η Κεντρική πλατεία, το ποτάμι και το Αλκαζάρ. Όλα αυτά μαζί και χώρια. Όλα εδώ είναι και θα είναι. Θα σε περιμένουν και θα σε κάνουν πάντα να θυμάσαι, να μην ξεχνάς.

Πάντα στη Λάρισα θα γυρνάω. Έτσι έχω μάθει, έτσι συνήθισα. Όπου και να είμαι, όπου και αν μένω. Μπορεί να κοιμάμαι αλλού, αλλά ακόμα και στον ύπνο μου τη Λάρισα θα ονειρεύομαι. Μου λείπει. Θα φέρνω στο μυαλό μου όμορφες στιγμές, ζωντανές και χαρούμενες εικόνες.

Έτσι θα προσπαθώ να την ζω από μακριά, μέσα από στιγμές. Θα την ζω και θα περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη φορά που θα πάρω το τρένο για να βρεθώ εκεί.  Εκεί είμαι εγώ και εκεί είναι το σπίτι μου. Εξάλλου, σπίτι είναι εκεί που είναι η καρδιά σου. Και εγώ την καρδιά μου, στην Λάρισα την άφησα…

mm
Φοιτήτρια στο τμήμα κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω τα ταξίδια, τις ταινίες ,τα γαλλικά αλλά και τα γλυκά. Αγαπώ την μόδα και ιδιαίτερα τους χαμογελαστούς ανθρώπους.
X