Λάρισα, Πολιτισμός

Μαθητές στο Λαογραφικό Μουσείο γιόρτασαν παραδοσιακά

thumbnail DSC06401 - Μαθητές στο Λαογραφικό Μουσείο γιόρτασαν παραδοσιακά

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας επισκέφτηκαν οι μαθητές του 26ου Δ.Σ. Λάρισας στο πλαίσιο του e twinning project «STARS DON’T SHINE ONLY AT NIGHT», που υλοποιείται σε σύμπραξη με τα σχολεία : C.E.I.P. “Encarnación Ruiz Porras”, Spain, Audentese Erakool, Estonia, ICS 4 “Montegurtei” di Nuoro, Italy, Istituto Comprensivo Fonni, Italy, 9ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

1 (2)

Τα παιδιά επισκέφθηκαν το Μουσείο και συμμετείχαν στο πρόγραμμα μουσειακής αγωγής “Φέτος θα γιορτάσουμε… παραδοσιακά”. Οι μαθητές παρουσίασαν μαζί με την υπεύθυνη του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού τα έθιμα του Δωδεκαημέρου συζητώντας για την τοπική παράδοση και ιστορία και στη συνέχεια δημιούργησαν πήλινα στολίδια, όμορφα διακοσμημένα.

Το κάθε παιδί έφτιαξε το δικό του αστέρι με τη δική του ευχή, ώστε όλα μαζί να στολίσουν με αυτά το δέντρο της τάξης τους. Με τη συγκεκριμένη κατασκευή θέλουν να περάσουν το μήνυμα πως όλοι μπορούν να λάμψουν μέσω των πράξεων τους, της συμπεριφοράς τους, των ιδεών τους, δείχνοντας σεβασμό στους ίδιους τους εαυτούς και στους άλλους.thumbnail_dsc06404

Οι μαθητές μαζί με τη διευθύντρια του Σχολείου κ. Κατερίνα Σταγιάννη τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα με τη συνοδεία αρμονίου, δημιουργώντας ένα γιορτινό κλίμα στο Μουσείο.

Οι εκπαιδευτικοί του 26ου Δ.Σ. Λάρισας που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα είναι οι: Γεωργία Αρσενίου, Δήμητρα Τσιγάρα, Βάσω Ψωφάκα, Καλλιόπη Περρή.

X