Λάρισα, Πολιτισμός

Το ΣΜουΘ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

022 L Un Label cMEYER ORIGINALS 1069x674 1024x646 - Το ΣΜουΘ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου ως ιδρυτικό μέλος της διεθνούς ομάδας Un-Label που αποτελείται από καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρία, παρουσιάζει την παράσταση “L: Do I Need Labels To Love?”, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 στις 21.00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η παράσταση έχει ήδη παρουσιαστεί στη Γερμανία τον περασμένο Μάιο και έχει αποσπάσει το δεύτερο Inclusion Award από το Γερμανικό Gold-Kraemer-Foundation. Πρόκειται για μια διακαλλιτεχνική performance  που συνδυάζει το θέατρο, το χορό, τη μουσική, την ποίηση και τα ακροβατικά, και εμπνέεται από τη διαφορετικότητα για να διευρύνει τα δημιουργικά σύνορα.

Η παράσταση υποστηρίζεται με ακουστική περιγραφή (για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης), υπέρτιτλους (για κωφούς και βαρήκοους) ενώ ο χώρος εξασφαλίζει την ανεμπόδιστη μετακίνηση για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και όρθιες αναπηρίες. Είναι ίσως η πρώτη δια-καλλιτεχνική παραγωγή τέτοιου είδους στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα, από τις 9:30 το πρωί, στην αίθουσα Maurice Saltiel του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται διεθνές συμπόσιο με τίτλο “Παραστατικές Τέχνες χωρίς Ετικέτες”doineed-labels-2016

Για την οργάνωση του συμποσίου έχει συνδράμει ο Δήμος Λαρισαίων, καθώς είναι συνεργαζόμενος φορέας του ευρωπαϊκού έργου Un-Label και παρακολουθεί στενά τις δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου.

Στις εργασίες του συμποσίου θα συμμετέχει από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών κ. Παναγιώτης Σάπκας.

Το συμπόσιο έχει ως στόχο να δημιουργήσει έναν γόνιμο προβληματισμό μεταξύ εκπροσώπων διεθνών καλλιτεχνικών και πολιτισμικών οργανισμών, οργανισμών ατόμων με αναπηρία, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της πολιτείας και των πολιτών για την παραγωγή της τέχνης από ομάδες καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία, την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό, τα όρια της κοινωνικής ένταξης και τις προοπτικές των παραστατικών τεχνών να γίνουν φορείς κοινωνικής αλλαγής.croppedimage1140520-074meyeroriginals

Στο πλαίσιο του συμποσίου θα υλοποιηθούν τρία  εργαστήρια υπό τον συντονισμό της Stine Nilsen (Candoco Dance Company), των Dodzi Dougban και Michaela Kosiecovà (Un-Label) και του Κώστα Λαμπρούλη (ΣΜουΘ, Un-Label) αντίστοιχα και μια στρογγυλή τράπεζα με τη συμμετοχή του Ben Evans (British Council- Disability Arts International) που θα διερευνά τη σχέση μεταξύ της πολιτικής και ενταξιακών καλλιτεχνικών πρακτικών.

Το συμπόσιο θα υποστηρίζεται από διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα και στα ελληνικά-αγγλικά και αγγλικά-ελληνικά, ενώ οι χώροι διεξαγωγής εξασφαλίζουν την ανεμπόδιστη μετακίνηση για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και όρθιες αναπηρίες.

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων ακολουθήστε τα παρακάτω links:

Για την παράσταση: http://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&cdate=30/11/2016&tcheid=1773

Για το συμπόσιο: http://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&cdate=30/11/2016&tcheid=1774