Συνεντεύξεις

Ήρα Κατσούδα | Ανυπομονώ να ξαναέρθω στη Λάρισα

407 1024x645 - Ήρα Κατσούδα | Ανυπομονώ να ξαναέρθω στη Λάρισα

Η Ήρα Κατσούδα είναι μια ταλαντούχα κωμικός και ασχολείται με το stand up comedy αρκετά χρόνια. Εμείς ήρθαμε σε επαφή μαζί της για να την γνωρίσουμε λίγο παραπάνω και να μάθουμε παραπάνω πράγματα για αυτήν. Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι και τι είχε να μας πει.

Η Ήρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Έχει σπουδάσει Οικονομικά στην Θεσσαλονίκη (Α.Π.Θ.), ενώ έχει σπουδές και στην κλασσική μουσική και τον χορό. Κατά την διάρκεια των σπουδών της παρακολούθουσε παράλληλα και μαθήματα θεάτρου και τότε ήταν που ξεκίνησε να γνωρίζει και να ασχολείται με το sτand up. Την προηγούμενη χρονιά οι παραστάσεις που έδωσε σε όλη την Ελλάδα με τον συνεργάτη της Ανδρέα Πασπάτη ήταν sold out ενώ φέτος ετοιμάζουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το πρώτο stand up comedy talk show με καλεσμένους την αφρόκρεμα του ελληνικού stand up. Επίσης, είναι συνδιοργανώτρια του Thessaloniki Open Mic.
_mg_2392

Αναφέρθηκε στο stand up λέγοντας: “Το stand up είναι από τα δυσκολότερα είδη κωμωδίας, με την έννοια ότι εσύ γράφεις τα κείμενα, εσύ σκηνοθετείς τον εαυτό σου, εσύ είσαι υπεύθυνος για το τι θα γίνει πάνω στην σκηνή. Οπότε είτε η επιτυχία είτε η αποτυχία είναι εξολοκλήρου πάνω σου και αυτό είναι που κάνει το είδος τόσο γοητευτικό”.

Θεωρεί την κωμωδία τρόπο ζωής όπως μας λέει. “Όλα τα πράγματα που συμβαίνουν έχουν πολλές αναγνώσεις και μία από αυτές είναι και η κωμική. Το να ασχολείσαι αρκετές ώρες την ημέρα με αυτή την πλευρά των πραγμάτων, επηρεάζει αρκετά την γενικότερη οπτική σου”.
_mg_2407

Νιώθει τυχερή για την δουλειά της, την αγαπά και αυτό φαίνεται. “Ειδικά στις μέρες μας είναι μεγάλο προνόμιο να δουλεύεις πάνω σε αυτό που σου αρέσει. Δεν εννοώ σε καμία περίπτωση ότι είναι όλα εύκολα και ειδυλιακά! Αλλά τουλάχιστον όταν σου αρέσει αυτό που κάνεις, ανταπεξέρχεσαι στις δυσκολίες πιο εύκολα”.

Στην Λάρισα έπαιξε πρώτη φορά πέρυσι, στο Barδον και ήταν από τις καλύτερες βραδιές της περιοδείας της μας είπε, όταν την ρωτήσαμε πως της φάνηκε το κοινό της Λάρισας. “Το κοινό ήταν τόσο ενθουσιώδες και τα παιδιά από το μαγαζί τόσο ωραίοι άνθρωποι. Ανυπομονώ να ξαναέρθω!”

Για να την βρείτε, παρακάτω βρίσκεται η σελίδα της στο facebook, το κανάλι της στο youtube  και δύο ενδεικτικά βίντεο της δουλείας της!
facebook: https://www.facebook.com/katsoudaira/?fref=ts
youtube: https://www.youtube.com/channel/UCA0Fk9XBf6VplOp0t_Iu4hg

Ήρα σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και σου εύχομαι να συνεχίσεις αυτό που κάνεις με έμπνευση και πολύ γέλιο!

mm
Βορειοελλαδίτισσα, φοιτήτρια και ανήσυχο πνεύμα που την ζωή μου ομορφαίνουν το γέλιο, ο χορός, η βροχή, η αρθρογραφία και τα ταξίδια. May the force be with you my jedi!