Λάρισα, Πολιτισμός, Φωτογραφίες

“Γνωρίζουμε” τις πλατείες της Λάρισας…

IMG 3107 1024x725 - “Γνωρίζουμε” τις πλατείες της Λάρισας…

Κάθε σημείο, κάθε γωνία, κάθε μεριά αυτής της πόλης έχει κάτι να μας πει. Πίσω από κάθε όνομα, κρύβεται και μια ιστορία. Το ίδιο συμβαίνει και με τις πλατείες της. Η πόλη μας έχει περισσότερες από 40 πλατείες και το όνομα της κάθε μιας, έχει ιδιαίτερη σημασία.Πάμε λοιπόν,  να γνωρίσουμε καλύτερα τις πιο κεντρικές πλατείες της πόλης μας.

 

  • Πλατεία Ταχυδρομείου: η πιο ζωντανή πλατεία της Λάρισας, γνωστή και ως πλατεία “Εθνάρχου Μακαρίου”. Η πλατεία πήρε την ονομασία “Ταχυδρομείου” από το παλιό Ταχυδρομείο – Τηλεγραφείο της Λάρισας, που βρισκόταν για χρόνια εκεί που είναι σήμερα το ξενοδοχείο Grand Hotel. Το ταχυδρομείο στη συνέχεια μεταφέρθηκε, αλλά η πλατεία μέχρι σήμερα είναι γνωστή ως “Πλατεία Ταχυδρομείου”.

%cf%86%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%82

 

  • Κεντρική Πλατεία : το βασικότερο κεντρικό σημείο της πόλης μας, γνωστή και ως πλατεία “Δημάρχου Σάπκα”. Ο Μιχαήλ Σάπκας, ήταν δήμαρχος της Λάρισας κατά την περίοδο 1914- 1917 και 1925-1934. Η κεντρική πλατεία είναι σε όλη την Ελλάδα η μεγαλύτερη σε μήκος πλατεία.

%ce%b7%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84

πηγή : larisaNew

 

  • Πλατεία Φρουρίου : η πλατεία προς το ψηλότερο σημείο της πόλης μας, γνωστή και ως πλατεία “Δημάρχου Αριστείδη Λαμπρούλη”. Η πλατεία που παλιά, γινόταν η λαϊκή της Τετάρτης.

%cf%86%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%bf

πηγή : φωτογραφικό υλικό απο το 7ο Γυμνάσιο Λάρισας

 

  • Πλατεία Βησσαρίωνα : η πλατεία δίπλα από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, πήρε το όνομά της από το ομώνυμο εκκλησάκι του Αγίου Βησσαρίωνα

%ce%b2%ce%b5%ce%bb%ce%b7%cf%83

 

  • Πλατεία Αγαμέμνονα Μπλάνα : είναι η πλατεία απέναντι από την πλατεία Βησσαρίωνα, γνωστή ως “πλατεία Λαού”.

%ce%bb%ce%b1%ce%bf%cf%85

Αυτές λοιπόν, είναι οι πλατείες της πόλης μας. Έτσι, την επόμενη φορά που θα δώσεις ραντεβού σε μια από αυτές, σκέψου. Σκέψου ότι πίσω από κάθε όνομα, κρύβεται και μια ιστορία. Η ιστορία της πόλης μας, της Λάρισας…

mm
Φοιτήτρια στο τμήμα κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω τα ταξίδια, τις ταινίες ,τα γαλλικά αλλά και τα γλυκά. Αγαπώ την μόδα και ιδιαίτερα τους χαμογελαστούς ανθρώπους.