Λάρισα, Πολιτισμός

Στο νησί των ανέμων o Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας “musicArte”

2016 musicArte1 1024x859 - Στο νησί των ανέμων o Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας “musicArte”

Για τη Μύκονο, το «νησί των ανέμων», αναχωρεί η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArteμε σκοπό να δώσει δυναμικό παρόν στο 1οΔιεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Μυκόνου.

Το φεστιβάλ χορωδιών φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα των Κυκλάδων και διοργανώνει ο όμιλος για την UNESCOΠειραιώς και Νήσων και ο δήμος της Μυκόνου. Θα πραγματοποιηθεί από 14 ως 16 Οκτωβρίου στο Γρυπάρειο πολιτιστικό κέντρο της χώρας του νησιού. Στην 3ήμερη διοργάνωση συμμετέχουν οι χορωδίες: «Εμμέλεια» Πολυφωνική χορωδία Πατρών, μικτή χορωδία «Βισσάνθη» Νέας Ραιδεστού, μικτή χορωδία Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας «MusicArte”, χορωδία αποφοίτων του κολλεγίου «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης, χορωδία δήμου Παραλιμνίου Κύπρου, χορωδία «Ευαγόρας»  Αμμοχώστου Κύπρου και η οικοδέσποινα χορωδία δήμου Μυκόνου.2016-musicarte2

Το χορωδιακό σχήμα της Ελασσόνας επισκέπτεται το νησί ύστερα από πρόσκληση που δέχθηκε από την διευθύντρια μουσικής του ομίλου UNESCO κ. Εύα Βασιλοπούλου αμέσως μετά από την πετυχημένη εμφάνισή της στο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ του Ναυπλίου την περασμένη Άνοιξη.

Η μικτή χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας musicArteθα παρουσιάσει ένα αξιόλογο και απαιτητικό πρόγραμμα με γνωστά τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών σε τετράφωνη επεξεργασία acapella και συνοδεία πιάνου. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.