Λάρισα, Πολιτισμός

H ΦΕΤΑ Κόμικς στο Μύλο του Παππά

thumbnail Φετα 1024x534 - H ΦΕΤΑ Κόμικς στο Μύλο του Παππά

H ΦΕΤΑ Κόμικς σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, από την Τρίτη 25 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη από τις 18:00 – 20:00, θα βρίσκεται στο Μύλο του Παππά (δεύτερος όροφος,κεντρικό κτήριο), και θα περιμένει  αναγνώστες και δημιουργούς, σχετικούς και αρχάριους, λάτρεις και περίεργους, για να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες, όνειρα φτιαγμένα με… πενάκι.

Η ΦΕΤΑ Κόμικς είναι μια συλλογική δράση Λαρισαίων δημιουργών της ένατης τέχνης, γνωστής στο αναγνωστικό (και όχι μόνο) κοινό ως κόμικς.

Βασικό εκφραστικό όχημα της ομάδας είναι η μη – τακτική – έκδοση της ανθολογίας “Ιστορίες Από Τη Στάνη”, μια έκδοση που λειτουργώντας ως ταυτότητα, περιλαμβάνει το συνδυασμό του τοπικού στοιχείου με το φανταστικό και την ποπ κουλτούρα. 13124803_266279417043217_8810484331377161006_n

Πρωταρχικοί στόχοι της ομάδας είναι η παραγωγή ιστοριών στο πλαίσιο της ανθολογίας, η συμμετοχή στην ανθολογία νέων καλλιτεχνών και γενικά η τόνωση και συσπείρωση όποιας καλλιτεχνικής ανησυχίας υπάρχει στην πόλη γύρω από τα κόμικς.

Όλα τα παραπάνω αποτελούσαν σχεδιασμό βάση της ανθολογιας και συνεχίζουν να ισχύουν. Παράλληλα όμως, οι δράσεις της ομάδας εμπλουτίζονται και περνούν σε διαφορετικό επίπεδο με την παραχώρηση χώρου στο Μύλο του Παππά.

Η ΦΕΤΑ Κόμικς σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων δημιουργούν μια φυσική έδρα για όλους τους δημιουργούς και αναγνώστες των κόμικς.Ένα μέρος που θα ειναι ανοιχτό σε όλο τον κόσμο.

Ραντεβού, κάθε Τρίτη 18:00 – 20:00, στο Μύλο του Παππά (κεντρικό κτήριο, δεύτερος όροφος).