Μεσάνυχτα και κάτι

Για εκείνους που μας καθορίζουν!

96165910395223 1071003722 n - Για εκείνους που μας καθορίζουν!

Πάντα πίστευα στη χημεία των ανθρώπων. Υπάρχουν οι άνθρωποι με το θετικό πόλο έλξης που είναι ίδιοι με σένα, τους συμπαθείς γιατί καταλαβαινόσαστε. Αυτοί σου θυμίζουν έντονα τον εαυτό σου. Υπάρχουν οι άνθρωποι με τον αρνητικό πόλο έλξης που επιβεβαιώνουν τη φράση «τα ετερώνυμα έλκονται» και σου μαθαίνουν άλλες οπτικές γωνίες από τις δικές σου. Αυτοί σου θυμίζουν πόσο άλλαξες.

Έτσι οι στιγμές, οι άνθρωποι, οι καταστάσεις που θυμίζουν τον εαυτό μας ως κομμάτι κάποιων άλλων.  Μπορεί να αισθάνθηκες ικανοποίηση όταν πάτησες το delete αλλά οφείλεις να παραδεχτείς ότι ο άνθρωπος που έγινες σήμερα είναι αυτός που έπλασαν οι άλλοι , έστω μαζί μ’ εσένα. Το παρελθόν μένει πίσω, εσύ προχωράς και κάπου στο μέσο της διαδρομής, υπάρχουν πολλά μικρά καθημερινά πράγματα που σου φέρνουν στη μνήμη το παρελθόν. Ερεθίσματα. Εξωτερικά ερεθίσματα που γίνονται εσωτερική αναβίωση των στιγμών σας.

Όσοι κι αν επαναλάβουν την ατάκα που πρωτάκουσες από το Γιώργο, δεν παύει η ατάκα να σου θυμίζει μόνο αυτόν. Στο μαγαζί που είχες πάει πρώτη φορά με την Άννα, συνεχίζεις να πηγαίνεις με την παρέα σου, μα κάθε φορά τα λίγα δευτερόλεπτα είναι αφιερωμένα στο να αναπολείς τις πρώτες σου στιγμές εκεί. Το τραγούδι του Αντρέα, είναι τραγούδι του Αντρέα. Δεν μπορείς να το αφιερώσεις αλλού, ούτε ανήκει αλλού. Πάντα εκείνον θα θυμίζει.

Θυμάσαι ότι αυτός είχε μια τάση αναισθησίας που τελικά την απέκτησες κι εσύ σε πολλά θέματα κι είναι χρήσιμη. Θυμάσαι ότι αυτή είχε μια τρυφερότητα να αντιμετωπίζει τα παιδιά, δεν παύεις να την σκέφτεσαι κάθε φορά που βλέπεις παιδάκια. Το ότι σε παράτησε σε δυνάμωσε σε μια μελλοντική πιθανή εγκατάλειψη από κάποιον άλλον, ξέρεις τι να περιμένεις και πώς πρέπει να αντιδράσεις πιο ώριμα. Το ότι σου στάθηκε σε βοήθησε να γίνεις πιο συμπονετικός με κάποιους άλλους ανθρώπους. Οι συμπεριφορές των άλλων μπορεί να αποβούν καθοριστικές στη δική σου εξέλιξη. Όλοι οι άνθρωποι έχουν στιγματίσει λίγο ή πολύ τον τρόπο σκέψης ή αντιμετώπισης των συναισθημάτων σου.

Δεν έχει σημασία αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε σημάδεψαν θετικά ή αρνητικά. Σημασία έχει ότι σε σημάδεψαν. Κάποιους ανθρώπους έπρεπε να τους γνωρίσουμε ή πρέπει να τους γνωρίσουμε στο μέλλον. Υπάρχει ένας λόγος κάθε φορά. Από κάθε άνθρωπο στη ζωή μας μένει κάτι. Ένα αντικείμενο, ένα συναίσθημα, μια συνήθεια, μια κουβέντα, ένα κομματάκι εαυτού. Όλοι μας καθόρισαν κι όλοι μας καθορίζουν, αντίστοιχα και εσύ με την σειρά σου άλλους.

mm
Βορειοελλαδίτισσα, φοιτήτρια και ανήσυχο πνεύμα που την ζωή μου ομορφαίνουν το γέλιο, ο χορός, η βροχή, η αρθρογραφία και τα ταξίδια. May the force be with you my jedi!