Λάρισα, Πολιτισμός

Ένας εναντίον 30 σκακιστών στο Μύλο του Παππά

σκακι2 1024x683 - Ένας εναντίον 30 σκακιστών στο Μύλο του Παππά

Ο Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας συνδιοργανώνει με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Πόλη που μαθαίνει», σκακιστικό αγώνα επίδειξης  “ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ” (ένας εναντίον 30 σκακιστών) με την τρεις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου.

Παρακολουθώντας τον αγώνα θα γνωρίσουμε την παγκόσμια πρωταθλήτρια αλλά και το σκάκι, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 10:00 στον εκθεσιακό χώρο του κεντρικού κτηρίου του Μύλου του Παππά.

Στο χώρο θα υπάρχει καλάθι συλλογής σχολικών ειδών (τετράδια, μολύβια, χρώματα, γόμες, βιβλία, σχολικές τσάντες, παιχνίδια κτλ), για τα παιδιά των οικογενειών που στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων.%cf%83%ce%ba%ce%b1%ce%ba%ce%b9

Η Σταυρούλα Τσολακίδου είναι μόλις 16 ετών και κατάφερε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να κατακτήσει τρεις φορές τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στο Σκάκι στις εξής κατηγορίες: Κ14 το 2013, Κ16 το 2015 και Κ18 το 2016 (που ολοκληρώθηκε μόλις στις 3 Οκτωβρίου). Αξίζει να σημειωθεί ότι πέτυχε να διακριθεί στην ανώτερη από τη δική της κατηγορία Νεανίδων, αφού ενώ είναι 16 ετών, αποφάσισε να παίξει στην Κ18.