Τεχνολογία

Ταυτοποίηση χρήστη μέσω Selfie, προ των πυλών

Companies are using selfies to verify consumers identities - Ταυτοποίηση χρήστη μέσω Selfie, προ των πυλών

Τα περισσότερα κινητά στην εποχή μας σε γενικές γραμμές έχουν μεγάλη εξέλιξη στην ανάλυση της εικόνας που έχει η μπροστινή μας κάμερα γι αυτό άλλωστε η «Selfie» έχει γίνει το καθημερινό μας φιλαράκι, ιδίως στα social media, Facebook, Instagram, Snapchat κ.τ.λ.

1 (2)

Αυτές οι selfies ίσως τελικά μας αλλάξουν τον τρόπο ταυτοποίησης ενός πελάτη – χρήστη;Ναι, καλά καταλάβατε.Οι κωδικοί ασφαλείας έπεται να αντικατασταθούν έμμεσα από μία και μόνο φωτογραφία που θα είναι αρκετή στο να αναγνωρίζει σε ποιον ανήκει ο συγκεκριμένος λογαριασμός που θα ζητάει…

 

selfie1

Η MasterCard έκανε την αρχή με την εφαρμογή Identity Check Mobile. Οι καταναλωτές που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική τους κάρτα online, καλούνται να κοιτάξουν την κάμερα τους. Και για να αποφευχθούν πιθανές απάτες, το app τους ζητά να ανοιγοκλείσουν τα μάτια.

H εικόνα αποθηκεύεται από τη MasterCard έως ότου να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση. Στη συνέχεια διαγράφεται. Η υπηρεσία ξεκίνησε στην Ευρώπη και το 92% των πελατών είναι ικανοποιημένο από τη συγκεκριμένη επιλογή (αντί για κωδικούς).

mm
Σπουδαστής Μηχανικών Πληροφορικής.Είμαι 24, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρισα.Το να γράφω άρθρα για μένα είναι σαν να θέλω να μιλήσω σε κάποιον, να του περάσω κάποια μηνύματα και ουσιαστικά ξεσπάω πάνω στο πληκτρολόγιο με την ψυχή μου.Είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου και τα ταξίδια για μένα είναι το μεγαλύτερο αντιβιοτικό σε οποιοδήποτε πρόβλημα μου προκύψει!
X