Λάρισα

Λάρισα, μου λείπεις…

μου λειπεις - Λάρισα, μου λείπεις…

Μου λείπεις κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Κάθε στενό και κάθε γωνία σου, κάθε δρόμος. Όλα σε θυμίζουν, όπου και αν πάω ποτέ δεν ξεχνάω. Μιλάω σε όλους για σένα. Δεν ξεχνάω αυτά που έχω ζήσει εδώ, αυτά που ονειρεύομαι ίσως να ζήσω κάποτε και όλα αυτά που περιμένω.

Δεν ξεχνάω τις βόλτες στο Αλκαζάρ, ή ακόμα αυτές τις όμορφες καλοκαιρινές βραδιές στο Φρούριο. Τα παγκάκια που κάναμε στέκια για καιρό, μέχρι που τελικά τα βαριόμασταν. Τα μαγαζιά, τις καφετέριες, τις πλατείες σου. Τις γειτονιές σου.  Ακόμα και τους ανθρώπους εδώ , ούτε αυτούς τους ξεχνάω. Τους θυμάμαι όλους, ακόμα και αυτούς που κατά βάθος  θα ήθελα να έχω ξεχάσει.

Είναι αυτό το συναίσθημα, όταν φεύγεις από την πόλη σου. Αυτό το τρένο ή το λεωφορείο που σε απομακρύνει κάθε λεπτό όλο και πιο πολύ. Κάθε χιλιόμετρο παίζει ρόλο.  Η παραμικρή απόσταση μετράει και σε πληγώνει.

Τότε είναι που το μυαλό σου θολώνει και σου έρχονται μνήμες. Τότε είναι που σου λείπουν όλα όσα έγιναν εδώ, ίσως παραπάνω από όσο περίμενες . Αναμνήσεις από όλα, από τα πάντα, από την πόλη σου. Όλα είναι εδώ, γιατί εδώ είσαι και εσύ, στην Λάρισα.

mm
Φοιτήτρια στο τμήμα κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω τα ταξίδια, τις ταινίες ,τα γαλλικά αλλά και τα γλυκά. Αγαπώ την μόδα και ιδιαίτερα τους χαμογελαστούς ανθρώπους.