Λάρισα, Πολιτισμός

Μια “Λεμονιά” στο Μύλο Παραστατικών Τεχνών

Lemonia 2 - Μια “Λεμονιά” στο Μύλο Παραστατικών Τεχνών

“Η Λεμονιά”, είναι η ιστορία μιας αξιαγάπητης γιαγιάςπου ξεκινά να ζυμώσει ψωμί, αλλά τελικά χρησιμοποιεί το ζυμάρι για να δημιουργήσει έναν καινούργιο μικρόκοσμο που θέλει να μοιραστεί. Τη “Λεμονιά” (κούκλα φυσικού μεγέθους), θα τη γνωρίσουμε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο, στο πλαίσιο του 3ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με το ΣΜουΘ.lemonia-1

1 (2)

Αυτή η παράσταση της θεατρικής ομάδας ΤΕΧΝΗΣ ΝΕΥΜΑ,  συνδυάζει αρμονικά το παραδοσιακό κουκλοθέατρο με την τέχνη της μιμικής.

H Λεμονιά καταφέρνει να κάνει σύντροφό της ένα εύπλαστο αλλά και πολυσύνθετο υλικό, το ζυμάρι, που τη μαγεύει και την ταξιδεύει.

Η  παράσταση γεννήθηκε το 2009 και η “Λεμονιά” έχει ζυμώσει μέχρι τώρα σε πολλές πλατείες, θέατρα, γιορτές και σχολεία, έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και έχει διακριθεί δύο φορές (Special Prize in Acting Technique, Kurgan 2014 και Best Original Performance Award, Kazakhstan, 2012)

 

Σύλληψη και εμψύχωση κούκλας: Ευαγγελία Νικηφόρου

Κατασκευή: Στάθης Μαρκόπουλος, Ευαγγελία Νικηφόρου, Ελένη  Αλεξίου

Επεξεργασία ήχου: Χρήστος Αλεξόπουλος, Στάμου Δημήτρης

Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά

Είσοδος 3 ευρώ

lemonia-5-2Η θεατρική ομάδα ΤΕΧΝΗΣ ΝΕΥΜΑ δημιουργήθηκε το 2005 στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται, για έναν περιοδεύοντα θίασο, του οποίου το ερευνητικό πεδίο εργασίας περιλαμβάνει κυρίως το χώρο της μιμικής τέχνης.

Διερευνά το χειρισμό αντικειμένων και δουλεύει πάνω στο παραδοσιακό κουκλοθέατρο, εμπλουτίζοντάς το με παραδοσιακές και μη παραδοσιακές μορφές, στοιχεία με μάσκα, καταλήγοντας τις περισσότερες φορές σε παραστάσεις δίχως λόγο.

Πολλές από τις παραγωγές της ομάδας έχουν συμμετάσχει σε γιορτές και φεστιβάλ, ενώ ορισμένες έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού.

Η ομάδα έχει επίσης συνεργαστεί με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή και τους εκδοτικούς οίκους Κόκκινο, Μεταίχμιο και Παπαδόπουλος.

X