Μεσάνυχτα και κάτι

Με θέα την Λάρισα, ευχήθηκα.

12696272 10207504904194730 879582599 n - Με θέα την Λάρισα, ευχήθηκα.

Έτσι, οι μέρες περνούν και έρχεται εκείνη η συγκεκριμένη μέρα. Η μέρα που το τηλέφωνό σου χτυπάει πιο συχνά από οποιαδήποτε άλλη, η μέρα που λες τα πιο πολλά «ευχαριστώ».

Λίγο που αναπολείς τα παιδικά σου γενέθλια όταν ένιωθες κάτι το ιδιαίτερο εκείνη τη μέρα, ενώ τώρα, όσο μεγαλώνεις συνειδητοποιείς πως είναι μια μέρα σαν τις άλλες και λίγο το σύνδρομο του «Peter Pan», παθαίνεις μία αδικαιολόγητη φρίκη, «την κρίση των είκοσι», όπως αλλιώς ονομάζει ένας φίλος μου, ενώ όλα προέρχονται από το μυαλό σου και μόνο.

1 (2)

Στο Φρούριο, απογευματάκι, με θέα την Λάρισα, αράζοντας με φίλους και μπύρες ήρθε και εκείνη η στιγμή. Ξέρεις, που αφού σου τραγουδήσουν το γνωστό τραγούδι, πρέπει να σβήσεις τα κεράκια της τούρτας, ενώ ακούγεται το «ευχή, ευχή». Για ένα δευτερόλεπτο, έχοντας αγχωθεί για το τι θα ευχηθείς, κλείνεις τα μάτια και φυσάς, ενώ δίπλα σου έχεις αγαπημένα σου πρόσωπα να σου χαμογελάνε και έπειτα από κάποιον ακούγεται η στερεοτυπική φράση «Μην πεις τι ευχήθηκες δεν κάνει». Όμορφα, κλασσικά πράγματα.

Αν είσαι ταξιδιάρα ψυχή, μάλλον θα ευχηθείς να γυρίσεις μέρη που έχεις ονειρευτεί. Αν είσαι υλιστής, πρωτίστως θα ζητήσεις χρήμα και μια παραπάνω οικονομική άνεση. Αν είσαι ρομαντικός τύπος, πιθανότατα θα έχεις στο μυαλό σου μια αγάπη που ποτέ δεν ένιωσες ή εκείνον τον άνθρωπο που επέτρεψες να φύγει από τη ζωή σου και τώρα τον θες απεγνωσμένα πίσω. Μπορεί και όλα αυτά μαζί ενώ τα πιο απλά πράγματα συνήθως τα θεωρούμε όλοι σχεδόν δεδομένα. Τι ήταν αυτό που ευχήθηκες όμως; Δεν θα μάθει ποτέ κανείς.

Έτσι, οι μέρες περνούν. Μέτα από ένα χρόνο πάλι, μπορεί να μην θυμάσαι καν τι ευχήθηκες τον προηγούμενο. Δεν θα έχει σημασία, γιατί οι άνθρωποι που αγαπάς θα είναι πάλι κοντά σου, στο αγαπημένο σου σημείο της πόλης για να μην σου χαλάσουν το χατίρι. Δίπλα σου. Άλλοι που δεν μπόρεσαν να βρίσκονται εκεί και αγαπάς εξίσου, θα σου δώσουν τις αληθινές ευχές τους. Αυτό είναι το σημαντικότερο τελικά, να περιβάλλεσαι από αληθινά άτομα. Να εκτιμάς και να εκτιμάσαι. Να δίνεις και να παίρνεις οποιαδήποτε μορφή αγάπης.

Για αυτό, πριν ευχηθείς κάτι να είσαι σίγουρος αν μπορείς να το διαχειριστείς και ψάξε λίγο μέσα σου για το τι πραγματικά θες για να είσαι γεμάτος.

mm
Βορειοελλαδίτισσα, φοιτήτρια και ανήσυχο πνεύμα που την ζωή μου ομορφαίνουν το γέλιο, ο χορός, η βροχή, η αρθρογραφία και τα ταξίδια. May the force be with you my jedi!
X