Μεσάνυχτα και κάτι

Άκουσα, έχει μπλέξει…

couple grunge icon love Favim.com 2915674 - Άκουσα, έχει μπλέξει...

Όχι που δεν θα έμπλεκες. Αφού από τότε που σε θυμάμαι ψαχνόσουν πώς να αποτελειωθείς με απολαυστικό τρόπο. Τον βρήκες. Τα συγχαρητήρια μου. Ντάξει, νιώθεις πιο ολοκληρωμένος τώρα;
Χθες σε μία κρίση νοσταλγίας σκεφτόμουν πόσο καλά περνούσαμε τότε που ήμασταν μόνο φίλοι.
Μελετούσες από τότε το τέλος αλλά δεν το σκεφτόμασταν σαν σοβαρή πιθανότητα.

1 (2)

Και κοίτα που ήρθε.
Σιγά που ήρθε. Το μόνο τέλος είναι ο θάνατος. Εγώ αυτό φοβάμαι. Θα πεθάνουμε βρε βλάκα και τις τελευταίες μας στιγμές, ξέρεις τότε που η ζωή περνάει σαν ταινία μπροστά από τα μάτια σου, εμείς θα βλέπουμε όλο κλάμματα, βρισιές, τα τσιγάρα σου, τις χαζομάρες μας και δυο, τρία αποχαιρετηστήρια- πάντα- φιλιά.
Γιατί υπήρχαν εμπόδια. Τι εμπόδια υπήρχαν μωρέ; Όλα στο πιάτο μας προσφέρθηκαν από τότε που γεννηθήκαμε ως σήμερα, ακόμη και τα συναισθήματα, είμαστε και εμείς πονεμένοι;

Είσαι τόσο μικρός και δεν μπορείς να σκεφτείς ότι δεν θα έχεις να λες για κανένα μεγάλο έρωτα όταν γεράσεις. <<Κανένα εμπόδιο δεν υπήρχε απλώς δεν ξέραμε να συμπεριφερθούμε…Μακάρι να μην ήταν έτσι τα πράγματα>>.
Θα φτάσει η ώρα που θα καταλάβουμε πόσο μικρή είναι η ζωή για τόσα πολλά ανεκμετάλλευτα συναισθήματα.
Θα πεθάνουμε και θα είμαστε σαν τον οποιοδήποτε βαρετό ανθρωπάκο που πέρασε μία ήσυχη ζωή, σίγουρη και αμόλυντη.
Θα παντρευτούμε γιατί φτάσαμε 30 κιόλας και μας πιέζει ο χρόνος για παιδί, θα δουλεύουμε σε μία εταιρεία και μία ζωή θα κλαιγόμαστε που νομίζαμε οτι ρισκάραμε με το να αποφεύγουμε.
Κάνεις τεράστιο λάθος λοιπόν. Δε ρισκάραμε το παραμικρό. Ούτε δυνατές συγκινήσεις ζήσαμε, ούτε τίποτα. Δεν χαρήκαμε την ηλικία μας, δεν αφεθήκαμε.

Θα φτάσει η ώρα που θα πεθαίνουμε και δεν θα μπορούμε να απολογηθούμε ούτε στον εαυτό μας. Ναι, ούτε καν σε εμάς τους ίδιους.
Θα πεθάνουμε ρε βλάκα και ακόμη τα ίδια θα σου λέω και ακόμη θα διαφωνείς.

Η ώρα ήρθε, ξύπνα επιτέλους. Η ώρα είναι τώρα.
Τώρα, που είμαστε ακόμη μικροί, τώρα που έχω κι άλλα δάκρυα και έχεις κι  άλλα λόγια, τώρα που δεν υπάρχουν εμπόδια, τώρα που έρχεται ο χειμώνας, η εποχή μας, τώρα που έμαθα να οδηγώ για να έρχομαι κοντά σου, τώρα που έμαθες να μιλάς για να μου εξηγείς την αγάπη σου. Τώρα που αντέχω κι άλλα και δεν αντέχεις άλλο. Τώρα που θέλω, τώρα που θες. Βιάσου, μην αργείς, μην με αφήνεις για αύριο, όχι γιατί θα χαθώ, μα θα μεγαλώσω άλλη μια μέρα. Τώρα!

X