Your City

12 tips για να μην σου βγει ξινή η νυχτερινή σου έξοδος στη Λάρισα

 Σε όλους μας έχει τύχει να προγραμματίζουμε ένα βράδυ Σαββάτου ώρες ολόκληρες και στο τέλος -από λανθασμένες κυρίως επιλογές- να σιχτιρίζουμε την ώρα και τη στιγμή που αποφασίσαμε να βγούμε. Το πόσο καλά θα περάσουμε είναι ένα άθροισμα πολλών παραγόντων που τις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχουμε κατά νου. Ο καθένας βέβαια έχει τον τρόπο του να διασκεδάζει, δεν είναι κακό όμως να αποφεύγουμε τις άσχημες συνήθειες και φυσικά να μαθαίνουμε από τις επιλογές μας. Παρακάτω θα βρεις μερικές από αυτές τις λεπτομέρειες (που κάνουν ωστόσο πάντοτε τη διαφορά) τις οποίες θα πρέπει να έχεις υπόψη σου εάν θέλεις να μη σου χαλάσει τίποτα τη διάθεση και την έξοδό σου.

1. Πρώτο και σημαντικότερο σημείο είναι η παρέα. Και όταν λέω «παρέα» δεν εννοώ φυσικά να βγεις με τον πρώτο γνωστό σου που θα τύχει να βρεις έξω. Μιλάω για άτομα που έχετε κοινά ενδιαφέροντα να μοιραστείτε, έχετε άλλον αέρα στις συζητήσεις σας και φυσικά δεν σταματάτε να κάνετε χαβαλέ ο ένας στον άλλο. Καλά κατάλαβες… Είναι αυτοί που βγαίνετε και πριν καλά καλά τελειώσει η βραδιά έχετε ήδη κανονίσει καφέ και μπουζούκια για την επόμενη εβδομάδα.

2. Το επόμενο πράγμα που ο καθένας μας θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του είναι το μαγαζί. Είναι σημαντικό το μέρος που θα επιλέξεις να περάσεις τις επόμενες 2-3 (4… ανάλογα με τις αντοχές του καθενός) ώρες να έχει προσωπικότητα. Η κατάλληλη διακόσμηση -ανάλογη με το ύφος και στυλ του μαγαζιού- μπορούν χωρίς αμφιβολία να δώσουν έναν μοναδικό αέρα στο χώρο.

3. Κάτι που επίσης παίζει μεγάλο ρόλο είναι και το προσωπικό ενός καταστήματος. Η ψυχή ενός μαγαζιού είναι τα άτομα τα οποία δουλεύουν εκεί. Πέρα από την ευγένεια αυτό που σίγουρα θα πρέπει να τους χαρακτηρίζει είναι και η όρεξη για αυτό που κάνουν. Η θετική ενέργεια του προσωπικού σίγουρα μπορεί να έχει θετική επίδραση στη διασκέδαση του κόσμου, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με την περίπτωση των νυχτερινών κέντρων.

4. Οι τουαλέτες αποτελούν άλλη μία πονεμένη ιστορία. Πότε θα πάρουμε χαμπάρι πως ένας όμορφος και καλαίσθητος χώρος ενός μαγαζιού θα πρέπει πάντα να συνοδεύεται από ένα καθαρό WC; «Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά» έλεγαν οι παλιοί και νομίζω πως στην περίπτωσή μας ισχύει. Δεν θες ενώ περνάς ένα τέλειο βράδυ, όταν έρθει η ώρα να κάνεις την επίσκεψή σου στο συγκεκριμένο χώρο να ξενερώσεις τη ζωή σου από την ακαταστασία και τη βρωμιά.

5. Συνήθως δεν είναι κακό να επιλέγουμε στα τυφλά ένα μέρος για τις εξόδους μας στο οποίο δεν έχουμε ξαναπάει. Καλύτερα όμως να έχεις πάρει μία γνώμη από κάποιον γνωστό σου που θα το έχει ήδη επισκεφτεί για να πάρεις το ok.

6. Ξεκαθαρίστε με τα άτομα που βγαίνετε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε. Δεν γνωρίζω τι γίνεται στην περίπτωση που η μισή παρέα θέλει clubbing ενώ η άλλη μισή μπουζούκια, αλλά φαντάζομαι πως εάν θέλεις πραγματικά να διασκεδάσεις βρίσκεις μία λύση. Στο κάτω κάτω ποιος είπε πως δεν χωράνε και οι δύο επιλογές στο ίδιο βράδυ;

7. Και επειδή η έξοδος μπορεί να περιλαμβάνει φαγητό φρόντισε να είναι καλό και φυσικά να γεμίζει το στομάχι σου. Πλέον υπάρχουν τόσες διαφορετικές επιλογές σε εστιατόρια και ταβέρνες που εάν ψάξεις λίγο καλύτερα θα βρεις εκείνα που θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σου χωρίς να χρειάζεται να βάλεις το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη.

8. Κάνε κράτηση. Είναι προτιμότερο να έχεις ένα σίγουρο τραπέζι παρά να τρως τη μία πόρτα μετά την άλλη στα νυχτερινά κέντρα. Δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς που να έχει απαίτηση να βρει τραπέζι την ώρα που στο μαγαζί επικρατεί το αδιαχώρητο;

9. Μην πας γυρεύοντας για καβγά. Ότι και να γίνει προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να λύσεις τις παρεξηγήσεις με διάλογο. Σε κάθε άλλη περίπτωση να ξέρεις πως έχεις χαλάσει τόσο τη δική σου βραδιά όσο και της κοπελιάς που συνοδεύεις.

10. Δεν αντέχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια ποσότητα αλκοόλ, οπότε φρόνιμο είναι να μην ξεφεύγουμε. Και μιας και μιλάμε για ποτά εννοείται πως ένας από την παρέα θα φροντίσει να μην πιεί (…πολύ). Καλύτερα να κοιμάσαι στην κρεβατάρα σου το επόμενο πρωί παρά να βρίσκεσαι στο τμήμα κινδυνεύοντας να φας το πρόστιμο.

11. Μην είστε μαζεμένοι! Καλό και το ποτό αλλά δεν είναι δυνατόν να βγαίνεις να διασκεδάσεις και να μην χορεύεις, να μην «ζεις» αυτές τις λίγες ώρες που επέλεξες για να ξεφύγεις από την καθημερινότητά σου.

12. Για το τέλος άφησα μία από τις πλέον πιο άσχημες συνήθειες των καιρών μας. Είναι απογοητευτικό να βγαίνεις να διασκεδάσεις και να βλέπεις άτομα σκυμμένα διαρκώς πάνω από τα κινητά τους (πόσο μάλλον και την ίδια σου την παρέα) περιμένοντας να δουν πόσα like μάζεψε η κοινοποίηση παρουσίας που έκαναν ή οι φωτογραφίες που τράβηξαν. Προτιμότερο είναι να αφήσεις το κινητό στο σπίτι παρά να ασχολείσαι μαζί του ολόκληρο το βράδυ. Καιρός να ξαναβρούμε την ουσία της αληθινής διασκέδασης!

Related posts

Ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο 16/3 το 7ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης

larisaevents

Οδηγός: Πως να βρίσκεις παντού θέση για να παρκάρεις στη Λάρισα

larisaevents

Ένας «άλλος» Αγιόκαμπος

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X