Λάρισα, Πολιτισμός

Η θεατρική παράσταση «Υπό έλεγχο» από το Θεσσαλικό Θέατρο

29196968 140136213482677 3220492668974923776 o 1024x683 - Η θεατρική παράσταση "Υπό έλεγχο" από το Θεσσαλικό Θέατρο

 

Το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ με πρωτοβουλία της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας Κυριακής Σπανού, δημιουργεί για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ και την εγκαινιάζει με το έργο του Γάλλου Φρεντερίκ Σοντάγκ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ στις 16 Μαρτίου 2018.

Στόχος της ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ είναι η παρουσίαση των σύγχρονων τάσεων της θεατρικής γραφής και της σκηνική πράξης. Η ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ είναι ένας χώρος καλλιτεχνικών ζυμώσεων και ανταλλαγών, ένας χώρος ζωντανός και ενίοτε αμφιλεγόμενος όπου θα παρουσιάζονται έργα που εκφράζουν το πνεύμα της εποχής μας και έργα κλασικού ρεπερτορίου σε σύγχρονες και απροσδόκητες αναγνώσεις. Η ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ είναι ο χώρος που δοκιμάζονται οι θεατρικοί τρόποι που χτίζουν το μέλλον του θεάτρου.

Η εναρκτήρια παράσταση της ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ αφορά σε ένα έργο που διερευνά τις συνέπειες ενός κόσμου υπό παρακολούθηση, ενός εικονικού κόσμου που διαμορφώνει τις συνειδήσεις της νέας γενιάς, ενός κόσμου στον οποίο χάνεται η διάκριση αληθινού και πλαστού μέσα στη σύγχρονη τεχνολογία. Ο «Μεγάλος Αδελφός» είναι ήδη εδώ.

Έξι ηθοποιοί, ενσαρκώνουν είκοσι έξι χαρακτήρες μιας δυστοπικής κοινωνίας όπου τα πάντα ελέγχονται. Όμως σ’ αυτό το σύμπαν της γενικευμένης επιτήρησης δεν αργούν να εμφανιστούν τα πρώτα προβλήματα. Οι συνέπειες είναι ακραία κωμικές ή τραγικές, οι αντιδράσεις είναι απρόσμενες και η κατάληξη είναι απρόβλεπτη. Σ’ αυτή την κοινωνία του μέλλοντος (ή μήπως του παρόντος;) γεννιούνται αμέτρητα ερωτήματα. Ποιος μας ελέγχει; Ποιος μας κυβερνά; Τι είναι λογικό και τι είναι παράλογο; Ποιον απειλούμε και ποιος μας απειλεί; Τι είναι αληθινό και τι είναι ψεύτικο; Ένα σύγχρονο κείμενο για μία σύγχρονη πραγματικότητα που κάθε τόσο ξεπερνά ακόμη και την επιστημονική φαντασία

Η παράσταση εμπνέεται απ΄ την αισθητική ταινιών επιστημονικής φαντασίας και εικόνες του μέλλοντός μας.

Μετάφραση : Δήμητρα Κονδυλάκη*
Σκηνοθεσία : Θανάσης Χαλκιάς
Σκηνικά – Κοστούμια : Γεωργία Μπούρδα
Μουσική : Κώστας Βόμβολος
Κίνηση : Αγνή Παπαδέλη- Ρωσσέτου
Φωτισμοί: Μάκης Παπατριανταφύλλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σταματία Καγκελάρη
Φωτογραφίες : Παύλος Μαυρίδης
Τρέιλερ: Life of film Productions
Αφίσα: Μουτζούρα
Παίζουν (αλφαβητικά) : Γιώργος Αβραμίδης, Θέκλα Γαΐτη, Δημήτρης Μαμιός, Σεβίνα Μαραγκού, ,Βασιλικη Σουρρή, Δημήτρης Τσικούρας

*Η μετάφραση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εργαστηρίου θεατρικής μετάφρασης 2012 (Γαλλικό Ινστιτούτο) και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ (Νέο Γαλλικό Θέατρο, α΄ τόμος).
**Ευχαριστούμε το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και την κα Χρύσα Βουλγαράκη για την υποστήριξή τους.

Βραδινές παραστάσεις

Πέμπτη λαϊκή απογευματινή 7.00μ.μ.
Παρασκευή – Σάββατο βραδινή 9.00μ.μ
Κυριακή 7.00μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ
Από 16 Μαρτίου 2018
Γεωργιάδου 53, Λάρισα
Τηλ. κρατήσεων 2410533417

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ - Η θεατρική παράσταση "Υπό έλεγχο" από το Θεσσαλικό Θέατρο