Γεύσεις

Cocktails με τρία υλικά που κάθε άντρας πρέπει να ξέρει να φτιάχνει

cock 2 yyd3 - Cocktails με τρία υλικά που κάθε άντρας πρέπει να ξέρει να φτιάχνει

Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας bartender για να φτιάξεις ένα ποτό της προκοπής στο σπίτι σου. Ξεκίνα από τα εύκολα και αυτά που απαιτούν λίγα υλικά. Όπως τα παρακάτω.

Manhattan

manhattan cocktail jyf7 - Cocktails με τρία υλικά που κάθε άντρας πρέπει να ξέρει να φτιάχνει

Ένας κλασσικός συνδυασμός από ουίσκι, γλυκό βερμούτ και bitters, η συνταγή του οποίου γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και το περίφημο The Manhattan Club, στα τέλη του 1800.

Υλικά: 2 μεζούρες bourbon ή rye ουίσκι, 1 μεζούρα γλυκό βερμούτ (π.χ. Martini Rosso), 1 σταγόνα Angostura Bitters. (+1 κερασάκι maraschino για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση: Βάζεις όλα τα υλικά στο σέικερ με πάγο και ανακατεύεις. Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι του martini ή σε old fashion. Γαρνίρεις με ένα κερασάκι maraschino. Aν θέλεις μια συμβουλή, φρόντισε το ανακάτεμα να είναι σχετικά σύντομο, ώστε να παγώσει μεν το ποτό αλλά να μην προλάβει ο πάγος να το αραιώσει.

Martini

martini b3w3 - Cocktails με τρία υλικά που κάθε άντρας πρέπει να ξέρει να φτιάχνει

Όπως σε πολλά cocktails, έτσι και εδώ οι ρίζες του χάνονται μέσα στο χρόνο. Μάλλον πρόκειται για μια εξέλιξη του ποτού Martinez, που πρωτοφτιάχτηκε το 1884. Έκτοτε, έχουν υπάρξει εκατοντάδες παραλλαγές.

Yλικά: 2 1/2 μεζούρες gin, 3/4 μεζούρας ξηρό βερμούτ, 1 σταγόνα bitters πορτοκαλιού (+1 φλούδα λεμονιού για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση: Προσθέτεις τα υλικά στο mixing glass μαζί με πάγο και ανακατεύεις για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι coupe. Γαρνίρεις με τη φλούδα λεμονιού.

Tom Collins

tom collins 7zsx - Cocktails με τρία υλικά που κάθε άντρας πρέπει να ξέρει να φτιάχνει

To ποτό αυτό πρωτοφτιάχτηκε το 1874 στις ΗΠΑ, όταν κάποια άτομα αναζήτησαν έναν άντρα με το όνομά Tom Collins, που φερόταν να μιλούσε αρνητικά γι ‘αυτούς πίσω από την πλάτη τους. Ολοένα και περισσότεροι αναζητούσαν αυτόν τον Tom Collins, σε σημείο που οι bartenders θεώρησαν πως έπρεπε να βαφτίσουν ένα cocktail έτσι. Και το έκαναν.

Υλικά: 2 μεζούρες gin, 1 μεζούρα σιρόπι ζάχαρης, 3/4 μεζούρας χυμό λεμονιού. (+σόδα για το συμπλήρωμα)

Εκτέλεση: Χτυπάς στο σέικερ τα υλικά και σουρώνεις σε highball γεμάτο πάγο ποτήρι. Συμπληρώνεις με σόδα και διακοσμείς με μια φέτα λεμονιού.

 

Πηγή: askmen.gr